четвер, 4 вересня 2014 р.

Тренінг для журналістів щодо умов міжнародної допомоги Україні

Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» запрошує журналістів на тренінг «Міжнародна допомога Україні: її обсяги та значення», який відбудеться 15-16 вересня (понеділок, вівторок) в Києві. Учасники навчання отримають додаткові знання та навички від українських експертів стосовно технічної допомоги від ЄС, МВФ та інших міжнародних донорів, щоб максимально точно і коректно розкривати цю тему в ЗМІ.

У фокусі українських медіа сьогодні багато питань, які стосуються допомоги Україні від міжнародних фінансових інституцій. Співпраця з ключовими світовими гравцями (ЄС, США, Японією, Канадою, МВФ, ЄІБ, ЄБРР і т.п.) характеризується, з одного боку, фінансовими потребами України, а з іншого – умовами донорів щодо проведення масштабних реформ. Глибокий аналіз цих умов і наслідків за допомогою експертів допоможе журналістам професійніше характеризувати і прогнозувати економічну ситуацію в Україні.

Навчання проводитимуть експерти з міжнародної політики, міжнародних відносин та економіки, а також журналісти з великим досвідом в цій темі.

Дводенний тренінг має на меті розкрити такі питання:
a)      допомога ЄС та її умови (реформи передбачені Угодою про асоціацію);
b)      допомога МВФ та її умови (ринкові ціни на газ, пенсійний вік, баланс бюджету, управління державними фінансами);
c)      допомога інших донорів та її умови.

Запрошуються журналісти (з ТБ, онлайн та друкованих ЗМІ) з різних областей України, які працюють над висвітленням економічної та міжнародно-політичної тематики.

Місце проведення: м. Київ, вул. Ризька, 15 – офіс МГО «Інтерньюз-Україна».

Час проведення:15-16 вересня, 9.30-18.00.

Умови участі: відбір учасників відбуватиметься на конкурсній основі. Для участі у конкурсі, будь ласка, заповніть ОНЛАЙН-АНКЕТУhttp://bit.ly/registr-training15-16Дедлайн подачі заявок – 8 вересня (понеділок) , 15.00. Про результати відбору буде повідомлено 10 вересня, не пізніше 18.00.

Організатори забезпечують учасників обідами, кава-паузами. Учасникам не з Києва відшкодовують вартість проїзду (автобус або плацкарт/купе у потязі) і забезпечують проживання.

Контакти: Юлія Бабко, координатор програм нових медіа МГО «Інтерньюз-Україна», jbabko(at)internews.ua, (063) 710 13 96

Довідка:

МГО «Інтерньюз-Україна» - одна з найбільших громадських організацій, що працює в сфері медіа та комунікацій в Україні з 1996 р. Місія організації полягає в утвердженні європейських цінностей в Україні через становлення успішних медіа. Діяльність організації спрямована на розвиток незалежних і плюралістичних ЗМІ в Україні, підвищення стандартів роботи журналістів, удосконалення законодавчої бази, що регулює відносини в сфері медіа, розвиток демократії та основ громадянського суспільства, розвиток нових медіа, налагодження ефективної взаємодії між ЗМІ, громадськими організаціями та владою. Веб-сайт: http://internews.ua/

Тренінг проводиться МГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «У-Медіа» міжнародної організації Інтерньюз Нетворк за фінансової підтримки АМР США.

Немає коментарів:

Дописати коментар