понеділок, 26 березня 2012 р.

Дайджест Партнерство "Відкритий уряд"

ЩО РОБИТЬ ВЛАДА?

Прем’єр-міністр України визначив відповідальних за впровадження ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»

Прем’єр-міністр України М.Я.Азаров підписав доручення за номером  43705/55/1-11 від 17.03.2012 р. про покладення відповідальності за координацію впровадження ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд» на Першого віце-прем’єр-міністра В.І.Хорошковського та Голову державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації В.П.Семиноженка. Згідно доручення, на засідання Кабінету Міністрів до 30 березня 2012 року, має бути винесено допрацьований" робочою групою за участю представників органів виконавчої влади та інститутів громадського суспільства проект Плану дій  із упровадження Ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд.
* * *
У четвер, 22 березня о 16.00, відбудеться перше засідання робочої групи із підготовки національного плану із впровадження ініціативи "Партнерство Відкритий Уряд". Робоча груп працює у складі представників урядових інституцій та громадськості
Водночас громадськими експертами ще місяць тому було підготовлено власну версію національного плану, ознайомитися з яким можна тут.
Попередній аналіз обох документів показує, що урядова версія документа є значно слабшою за пропозиції громадськості. Порівняльну таблицю по обох документах Ви можете знайти  за посиланням.

ЩО РОБИТЬ ГРОМАДСЬКІСТЬ

Київська область

Питання щодо впровадження в Київській області ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» було розглянуто серед інших на засіданні Президії Громадської Ради при КОДА
Презентацію зробила громадський координатор по регіону Лариса Колос, яка ознайомила присутніх із просуванням ініціативи на міжнародному рівні, та пропозиціями Громадського Партнерства до проекту Національного плану.

У Львові обговорили пропозицій до плану заходів із впровадження ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд"

14 березня 2012 року у приміщенні Львівської обласної державної адміністрації відбувся круглий стіл щодо обговорення національного плану заходів з реалізації ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд”.Ініціаторами круглого столу виступили: Львівська ОДА, Комісія з питань правової політики та захисту прав людини Громадської ради при ОДА та Інформаційно-правовий центр “Наше право”.
У засіданні взяли участь представники місцевих державних адміністрацій, ГО “Фронт змін”, Спілки енергетиків України, ЛОГО “Інтелектуально-фаховий форум”, Доброчинного громадського фонду імені Князя Осмомисла, Регіонального громадського фонду “Право і демократія” та інші.

Херсонська область

Представники громадських організації Херсонщини- члени робочої групи ПВУ-передали пропозиції в Комітет Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією

13-14 березня член робочої групи «Партнерства Відкритий Уряд» з Херсонщини Надія Цикура в Києві передала пропозиції щодо боротьби з корупцією в Комітет Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією до суб'єктів законодавчої ініціативи.

Волинська область

Громадськість та влада Волині планують обговорити спільний план дій з реалізації ініціатив «Партнерство «Відкритий Уряд»

Громадська рада при Волинській обласній державній адміністрації на 2012 рік запланувала винести на обговорення спільний план діяльності обласної державної адміністрації та громадських організацій області з реалізації ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд». Про це повідомив Михайло Шелест, представник Центру Політичного Аналізу та виборчого консалтингу, регіональний координатор Громадського Партнерства «Відкритий Уряд». Інформацію про це можна знайти у доповненому плані роботи громадської ради при Волинській обласній державній адміністрації на 2012 рік

Громадське Партнерство «Відкритий Уряд» буде представлене у Бразилії під час конференції всіх країн-учасниць міжнародної ініціативи "Відкритий Уряд"

Голова Секретаріату Громадського Партнерства «Відкритий Уряд, президент Творчого об’єднання «ТОРО» Олексій Хмара представлятиме громадянське суспільство України під час конференції учасників ПВУ, яка відбудеться 17-18 квітня 2012 року в Бразилії.
 

ДУМКА ЕКСПЕРТА

Артур Нікітенко: «Ініціатива дає унікальну можливість пересічному громадянину впливати на державну політику!»

Громадське Партнерство «Відкритий Уряд» вирішило підготувати серію інформаційних матеріалів з усіма зацікавленими сторонами та експертами у впровадженні міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». На питання відповідає заступник голови Запорізької обласної молодіжної ради, член Громадської ради при Запорізькій обладміністрації, голова ЗОО ВМГО "Рада молодих підприємців України" Артур Нікітенко
1.Що для вас означає ініціатива «Відкритий Уряд»?
Ініціатива дає унікальну можливість пересічному громадянину впливати на державну політику. Є шанс, що твої пропозиції можуть бути розглянуті та запроваджені в життя. "Відкритий уряд" - це зручний сучасний підхід до діалогу з владою із застосуванням нових інформаційно-комунікативних технологій.

Ярослав Чорнозуб: «Участь України у ініціативі «Відкритий Уряд» означає, що керівництво нашої країни готове брати на себе міжнародні зобов’язання!»

На запитання відповідає Чорнозуб Ярослав, представник Тернопільської експертної групи
1.Що для вас означає ініціатива «Відкритий Уряд»?
Участь України у ініціативі «Відкритий Уряд» для мене означає, що керівництво нашої країни готове брати на себе міжнародні зобов язання у питаннях сприяння підвищенню прозорості публічних процедур, боротьбі з корупцією, розширенню права і можливостей громадян.
 

КРАЩІ ПРАКТИКИ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ ПО РЕАЛІЗАЦІЇ ІНІЦІАТИВИ «ПАРТНЕРСТВО ВІДКРИТИЙ УРЯД»

Чернігівська область

Оновлену версію електронного документообігу презентували в Чернігівській облдержадміністрації

Про роль сучасних інформаційних технологій в роботі органів виконавчої влади та організацію роботи з документами йшлося під час навчання керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, працівників апарату ОДА, яке 16 березня відкрив заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець.

Сумська область

Громадськість започаткувала рейтинг можновладців, які приховують інформацію

19 березня у приміщенні Бюро аналізу політики відбулася презентація щорічного рейтингу «Тайнус Агентус». До рейтингу увійшли посадовці та державні (комунальні) організації, які методично приховують публічну інформацію від журналістів та представників неурядових організацій.
Редактор: Оксана Якуніна

Немає коментарів:

Дописати коментар