суботу, 12 травня 2012 р.

Дайджест №7 Партнерство "Відкритий Уряд"


ЩО РОБИТЬ ВЛАДА?

Представники Уряду та громадськості обговорили, як в Україні впроваджуватиметься міжнародна ініціатива «Партнерство «Відкритий Уряд»

7 травня 2012 року відбулася зустріч представників Уряду та громадськості щодо впровадження в Україні міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». У ній взяли участь Голова Держагентства з питань науки, інновацій на інформатизації України Володимир Семиноженко, керівник Національного центру електронного урядування, заступник генерального директора ДП «Держінформресурс» Олеся Архипська, директор Програми "Громадянське суспільство та належне врядування" Міжнародного фонду "Відродження" Олексій Орловський, представник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента Олександр Жугай, голова Секретаріату Громадського Партнерства «Відкритий Уряд»(керівник представництва в Україні Transparency International) Олексій Хмара.

В Україні важливо реалізувати ініціативу «Партнерство «Відкритий уряд» - Марина Ставнійчук

Радник Президента України – Керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації АПУ Марина Ставнійчук наголошує на важливості реалізації в Україні міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд», покликаної забезпечити прозорість державного управління. Про це вона заявила під час другого засідання Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства.

ЩО РОБИТЬ ГРОМАДСЬКІСТЬ

Громадськість допомагатиме владі належно втілити в життя Національний план з впровадження міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»

Громадське Партнерство «Відкритий Уряд» перефоматовує свою діяльність і зосередиться на наданні всебічної допомоги органам публічної влади України на центральному та місцевому рівні, а також зацікавленим організаціям громадянського суспільства у належному виконанні вимог ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд» щодо впровадження Національного плану із втілення ініціативи.

Чи реально Україні виконати "нереальний" план дій з впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»?

Приєднавшись до міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», Україна зобов’язалася виконати Національний план дій, який передбачає відкрите, прозоре та ефективне врядування. Саме українські ініціативи стали пріоритетними для урядів всього світу. Але чи готовий наш Уряд здійснити конкретні дії для виконання такого амбітного плану, про які доведеться звітувати через рік на міжнародному рівні у Великобританії? Про це говорили громадські експерти під час прес-конференції в УНІАН
Інформацію про Всесвітню конференцію країн-учасниць міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», що відбулася 17-18 квітня 2012 року у Бразилії та думки експертів щодо того, як саме Україна планує впроваджувати Національний план дій ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд», опублікували вТернопільській ОдеськійВолинськійПолтавськійХерсонськійЗапорізькій та інших  областях, Республіці Крим.

Донецька область

В Донецке состоится круглый стол «Партнерство «Відкритий Уряд»

22 травня ( вівторок) 2012 року об 14.00 у приміщенні Донецького обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців, за адресою: м. Донецк. бул. Пушкіна, б.32 пройде круглий стіл за темою: «Партнерство «Відкритий Уряд» за участю представників влади і громадськості. Очікується присутність перших осіб міста Донецька і області.

Херсонська область

Развитие местных гражданских групп юга Украины. Опыт и рекомендации.

25 апреля 2012 года в пресс-клубе "Новый день" состоялся круглый стол "Развитие местных гражданских групп юга Украины. Опыт и рекомендации".Как отметила в своём выступлении региональный координатор Херсонщины по инициативе "Партнерство Открытое Правительство" Лариса Щепёткина, власть в настоящее время делает реальные шаги к сотрудничеству с обществом и общественностью. Так,  например, Стратегия развития гражданского общества в Украине, одобренная Указом Президента Украины от 24 марта 2012 года предполагает совместную работу власти и общества над изменениями в ключевые законы Украины - "О местном самоуправлении в Украине", "Об органах самоорганизации населения", "Об общих собраниях граждан по месту проживания".

ДУМКА ЕКСПЕРТА

Володимир Притула: Запровадження міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» дозволить звичайним людям, виборцям реалізувати власні права та потреби.

Громадське Партнерство «Відкритий Уряд» вирішило підготувати серію інформаційних матеріалів з усіма зацікавленими сторонами та експертами у впровадженні міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». На питання відповідає політичний та медіа експерт з Криму Володимир Притула
1.Що для вас означає ініціатива «Відкритий Уряд»?
Запровадження міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» дозволить звичайним людям, виборцям отримати доступ до публічної інформації, до додаткових інформаційних ресурсів, аби реалізувати власні права та потреби.

КРАЩІ ПРАКТИКИ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ ПО РЕАЛІЗАЦІЇ ІНІЦІАТИВИ «ПАРТНЕРСТВО ВІДКРИТИЙ УРЯД»

Держкомзем створює електронну базу реєстру земель Черкащини

У Головному управлінні Держкомзему Черкаської області нині ведуться роботи із переведення в електронний вигляд планово-картографічних матеріалів наявних землевпорядних документів.

ДАЙДЖЕСТ ДЛЯ ВАС ГОТУВАЛИ:

Редактор: Оксана Якуніна
Дизайн та верстка: Василь Зайцев

Немає коментарів:

Дописати коментар