четвер, 10 січня 2013 р.

Відгуки на фільм "Циркові гастролі"


Мене дуже вразив документальний фільм «Циркові гастролі». У ньому показано згуртування людей, які намагалися визволити тварин з цирку. Це дуже позитивне явище, адже тільки спільна праця, організованість, об'єднання сил можуть  привести до успішного результату.
Крім того, важлива увага приділяється небайдужим людям. Їх, на жаль, залишилося зовсім небагато. На мою думку, режисер намагався показати, що ніколи не потрібно бути байдужим, навіть якщо це стосується тварин. Адже вони також живі істоти, вони розуміють світ по-своєму, і, приручивши їх, ми зобов'язані бути відповідальними за них,

                                                                                                            Боросюк Мар'яна

Фільм «Циркові гастролі» надзвичайно вразив мене. На мою думку, головною ідеєю фільму був захист тварин, допомога у складних ситуаціях, застереження від небезпечних ситуацій.
Цей фільм є дуже актуальним у наш час. Кожному із нас варто задуматися, що тварини мають також права.
Ми не повинні бути байдужими, маємо відповідати за тих, кого приручили.
                                                                                                               Булат Софія

Фільм «Циркові гастролі» мене дуже сильно вразив. Такого роду фільми я ще не бачила, тому було дуже цікаво подивитися реальну історію з життя. Оскільки я серйозно вивчаю правознавство, то саме процес подання заявки про реєстрацію мирних зборів привернув мою увагу. Я вперше побачила, з якими труднощами можна зустрітися на шляху до мети – захисту тварин. Не потрібно бути байдужим до тварин, адже вони теж мають право бути вільними, нормально харчуватися, бути захищеними. Навіть коли тебе ніхто не розуміє і мало хто підтримує, не слід відмовлятися від своєї справи, тому що так ми не зможемо захистити тварин, ситуація не покращиться сама собою.
Дякую режисеру за висвітлення цієї ідеї в своєму фільмі. Цим він показав, що не всі люди є байдужими до проблеми, адже фільм справді закликає не займати позицію стороннього спостерігача.
                                                                                                             Франчук  Христина


Режисер фільму «Циркові гастролі» мав на меті висвітлити проблему жорстокого ставлення до тварин. Йому це повністю вдалося. Особисто мене фільм вразив і навчив багатьом речам. Насамперед, я зрозуміла, що ми повинні ставитися до тварин відповідним чином. Їм потрібна свобода, умови для виживання, догляд. У наш час багато людей вважають, що їх ця проблема не стосується, або роблять вигляд, що цієї проблеми взагалі не існує. Насправді ж це стосується кожного із нас.
Ставлення до тварин характеризує людей з усіх сторін. Ми не повинні залишатися байдужими, оскільки відповідаємо за тих, кого приручили.
                                                                                                         Забитівська Христина



Якщо задуматись, яке наше життя може бути без тварин? Відповідь-ніяке. Люди їдять м’ясо з тварин, носять шуби, хваляться цим. Але для чого? Хіба не можна не носити цього всього і не мучити тварин? Для інших людей - тварина просто друг, якому можна все розказати, і головне це все залишиться секретом. Цей фільм показує нам, як безчесно люди ставляться до тварин, як вони їх використовують заради задоволення і щоб заробити гроші. Люди б’ють їх, морять голодом, тримають в клітках, і навіть не задумуються, як це переживають тварини. Багато екзотичних, або навіть простих тварин зникає з світу. Від цього руйнується природній ланцюжок. Також часто тварин використовують заради створення нових тварин та генетичних дослідів, з них виготовляють косметику та їжу. Хіба це не жорстоко?
Зараз в соціальних мережах є багато картинок з жорстоким поводженням з тваринами. Тому потрібно відкрито виступати проти таких людей які знущаються з наших менших друзів.
Тому фільм «Циркові гастролі» є протестом проти жорстокого поводження з тваринами в неволі і створений він задля захисту тварин.
Якщо людина хоче зберегти свій світ, то потрібно пам’ятати і про його душу!
Грицай Марія
учениця 5 (9)класу




Мені дуже сподобався цей фільм. І я рада, дійсно рада, що є такі люди, яким не байдужа доля тварин. Адже вони беззахисні істоти, які все відчувають, але не можуть сказати. Люди носять хутро, їдять м'ясо, вбивають тварин, не задумуючись, що вони наші брати менші, ми всі одне ціле. І повинні допомагати один одному вижити в цьому холодному і бездушному світі. Собаки захищають людей від вбивць, люди повинні захищати тварин від холоду, голоду та нелюдів.
Хованець Антоніна
учениця 5 (9)класу



Фільм «Циркові гастролі» вразив мене глибиною своєї ідеї і мети. Він змусив мене замислитися над тими проблемами, які більшість людей не помічають. В ньому показано, що є морально свідомі люди, яким не байдужа доля і важке життя в цирку тварин. Всупереч всім перепонам вони все ж таки впевнено йшли до своєї мети: привернути увагу громадськості до захисту прав тварин, які живуть в надзвичайно важких умовах.
Створення та популяризація таких фільмів – надзвичайно важлива справа, яка необхідна для сучасного суспільства, що перебуває у стані моральної байдужості. Ці фільми пробуджують в нас співчуття, співпереживання, роблять нас гуманними, людяними, а головне – вчать бути громадсько активними.
Щиро дякую авторам цього фільму за те, що змусили мене побачити здавалося б невеликі, але насправді – величезні проблеми і вади нашого суспільства.
Франчук Марта
учениця 7 (11)класу


Немає коментарів:

Дописати коментар