пʼятницю, 6 грудня 2013 р.

Заява Координаційної ради ГАУ

Події останніх тижнів довели незмінність прагнень громадян України жити у вільній правовій демократичній європейській країні. Проте ці прагнення руйнуються чинною владою, а точніше проросійськими заколотниками, які, використовуючи свій вплив на Президента зірвали підписання Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом, зорганізували жорстке криваве побиття мирних демонстрантів та намагаються втягнути Україну до митного союзу та знищити основу економічного суверенітету української держави.

Фактично йдеться про спробу узурпації влади в інтересах іншої держави. Нажаль опозиційні парламентські сили виявились нездатними ефективно протидіяти цим спробам. А система влади - такою, в якій не має запобіжників і від подібних спроб і від тотальної корупції.  І лише небайдужість до майбутнього себе, своїх дітей та своєї держави сотень тисяч та мільйонів українців, що вивела їх на вулиці залишає надію.
Натомість заколотники продовжують йти шляхом провокацій, створюючи, за допомогою провокаторів, небезпечні прецеденти насильства та розпочинають нові маніпуляції, тепер вже на питаннях вступу до митного союзу.
В цих умовах Громадянська Асамблея України звертається до громадянських активістів з проханням підтвердити свій статус громадських лідерів та забезпечити мирний та конструктивний характер громадського спротиву, якщо не буде насильницьких дій з боку влади.
Ми попереджаємо і владу, і опозицію про неприпустимість домінування вузько партійних інтересів над загальнонаціональними.
Ми вважаємо, що чергова криза є наслідком неефективної системи державного управління,  яка не дає громадянам механізмів ефективного контролю влади та впливу на неї.
Ми вимагаємо від Президента України та Верховної Ради України:
1. Підтвердження незмінності євроінтеграційного курсу України.
2. Термінової відставки Уряду Азарова та формування нового Уряду, який має провести необхідні економічні реформи та забезпечити підписання Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом ще в цьому році.
3. Відставки Секретаря РНБО Андрія Клюєва, Міністра внутрішніх справ Віталія Захїарченка та інших посадових осіб, відповідальних за безпеку країни та її громадян. Покарання винних та відповідальних за насильство до мирних демонстрантів та за організацію провокацій.
4. Скликання спеціального органу установчої влади народу - Конституційних Зборів, делегати яких мають бути позбавлені права обіймати посади в органах влади протягом наступних 5 років, ухвалення Конституційними Зборами нової Конституції України, як установчого договору між громадянами України та проведення виборів до органів влади передбачених новою Конституцією.
Ми вимагаємо від парламентської опозиції:
1. Внесення та просування у Верховній Раді України законопроекту про Конституційні Збори.
2. Представлення конкретного покрокового Плану дій по виведенню України з кризи та пакету законопроектів, що мають забезпечити його впровадження.
Ми закликаємо громадськість до спільного  вироблення Плану виходу України з кризи та візії майбутнього успішної України.

Немає коментарів:

Дописати коментар