понеділок, 15 грудня 2014 р.

Регіональний координатор Омбудсмана у Тернополі відвідав колонію

Регіональний координатор Омбудсмана у Тернополі зі зв'язків з громадськістю:: 14 грудня 2014 р. координатор Уповноваженого ВР України в Тернопільській області Шевченко Володимир разом з представниками молодіжного центру розвитку "МІСТ" в рамках фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA відвідали Збаразьку жіночу виправну колонію №63, де відбувся показ стрічки "Ув'язнені".
Події фільму відбуваються у жіночій тюрмі «Неве Тірца», що розташована у центральній частині Ізраїлю. Після показу фільму жінки поділились своїми враженнями, особистими думками та переживаннями. Висловили прохання проте те що в наступних візитах хотіли би дивитися фільми про волю, так як всі прагнуть скорішого звільнення і попросили представників ГО "МІСТ" про частіші візити до них. Також під час знайомства деякі жінки розповіли, що скучають за мамою та хочуть бачити своїх дітей, не люблять в'язницю та жаліють що опинилися у ній. 


Під час розмови з засудженим координатор вияснив, що в колонію часто навідуються представники релігійних громад, адвокати для надання правової допомоги та представники громадських організацій. Також зі слів жінок їх не обмежують у праві звертатися письмово з скаргами в т.ч. і до Уповноваженого ВР України

Після завершення зустрічі на особистий прийом до координатора записалася одна із жінок.

Немає коментарів:

Дописати коментар