пʼятницю, 3 липня 2015 р.

У Чернігові стартувала ініціатива "Стоп-Підкуп"

У Чернігові стартувала громадська ініціатива «Стоп-підкуп»: Повідомляй про підкуп – та отримуй гроші!
Як стверджують учасники ініціативи:"Протягом багатьох років виборчі кампанії в Україні проводяться з порушеннями, які не дають чесно і неупереджено визначити волевиявлення народу. У більшості випадків – основним фактором, що як ржа роз’їдає ідею виборчого права, є підкуп."



Організатори вважають, що саме "підкуп штовхає на зловживання:
— Виборців, що продають свій голос;
— Членів комісій, що ведуть неправильний підрахунок бюлетенів;
— Спостерігачів, що закривають очі на порушення.
Частіше підкупом зловживають впевнені у своїй безкарності чиновники. Адже їх віра у адміністративний ресурс та мовчазну кругову поруку майже не дає шансу на протидію. Але це все не так!"
Організатори запевняють, що "«Стоп-підкуп» — це громадська ініціатива, що вже бореться з усіма зловживаннями щодо підкупу! Виявити мерзотників, представити докази або документи — і «Стоп-підкуп», негайно після перевірки фактів, виплатить винагороду чесній людині, що виступає проти такого ганебного явища в наших виборах як підкуп.
Безкоштовна Гаряча лінія Громадської ініціативи «Стоп-підкуп»:  0 800 509 101"
Інформацію про виявлені випадки підкупу буде розміщено на інтерактивній карті за посиланням http://stoppidkup.com.ua/ Також організатори гарантують анонімність та юридичну підтримку  і до 20 000 грн винагороди. Щоправда джерела фінансування ініціатива не вказує...Хто з кандидатів стоїть за благородними закликами?

Немає коментарів:

Дописати коментар