середу, 21 вересня 2016 р.

Територіальні громади Тернопільщини переймають польській досвід

На Тернопільщину прибули представники Республіки Польща, аби поділитися досвідом щодо ефективного впровадження реформ місцевого самоврядування.
Конференція на тему «Шлях Республіки Польща до дієвого місцевого самоврядування» відбулася 20 вересня у приміщенні Тернопільської обласної ради.

«У польських містах ці люди успішно організували роботу органів місцевого самоврядування. До нас вони приїхали із вже готовими проектами. Тернопільська облдержадміністрація, безперечно,  сприяє проведенню подібних зустрічей, для нас важливо перейняти досвід іноземних партнерів, — зазначив начальник управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу Тернопільської ОДА Віталій Сікіринський».
Зокрема, на конференції  присутні обговорили наступні теми: «Сільський голова як лідер місцевої спільноти», «Роль і завдання гміни в структурах місцевого самоврядування», а також «Освіта та культура в гміні». Цей цикл провели експерти запрошені організаторами заходу Товариством 4 червня.
Дана зустріч відбулася за сприяння експерта Академії спроможності громад, координатора проектів ТМО "Нівроку" Володимира Ханаса.
«Справжні практики, які мають реальний досвід роботи в умовах реформ, передають його країнам Східної Європи та Україні, зокрема. Вони вміють ефективно працювати з територіальними громадами навіть при відсутності фінансових ресурсів. 
Вони підготувати проекти, мета яких — дієве стажування й отримання досвіду. Відтак у даній програмі братимуть участь й представники новостворених територіальних громад  Тернопільської області. Важливим є те, що сьогоднішня зустріч відбувається у форматі живого спілкування», — зазначив Володимир Ханас

Немає коментарів:

Дописати коментар