середу, 12 жовтня 2016 р.

У Шумську відкрито ЦНАП

Як передає кореспондент УНІАН, участь у відкритті Шумського центру надання адміністративних послуг взяли Віце-прем`єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, голова облдержадміністрації Степан Барна, голова обласної ради Віктор Овчарук, менеджер проектів Представництва ЄС в Україні Мирослава Дідух, міжнародний менеджер Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” Хендрік ван Зіл, народні депутати від Тернопільщини, голови об`єднаних територіальних громад краю, жителі Шумська. 

 «ЦНАП – це обличчя влади, адже сюди звертаються наші громадяни. Тому це обличчя має бути привітне, світле, просте у спілкуванні, доступне до людей. Саме таким, як цей ЦНАП,  і має бути обличчя влади. Це не має бути обличчя чиновника, бюрократія і гонитва за непотрібними довідками», – сказав під час відкриття ЦНАПУ Зубко. Також він висловив сподівання, що у ЦНАПах люди отримуватимуть не тільки адміністративні, а й соціальні послуги. «Сьогодні ми бачимо, як реформа децентралізації дала шанс для Тернопільщини і Шумського району зокрема. Лише цього року тут освоєно 25 млн грн, а це означає, що ці кошти інвестовано в реконструкцію очисних, ремонт доріг, освітлення, будинків культури. Зараз ми бачимо, що всі 26 громад області перевиконують бюджет – і це від 120% до 190%. Це кошти, які дають можливість вирішувати проблеми людей», – сказав під час виступу Барна. Очільник краю наголосив, що завдяки відкриттю ЦНАПу понад 21 тис. мешканців Шумської об`єднаної територіальної громади зможуть отримувати якісні послуги. 
Тут надаватимуть 90 адміністративних послуг, їх перелік планують розширювати. 
Проект реалізували у рамках третьої фази Проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” у Тернопільській області. Загалом, на створення ЦНАПУ було спрямовано 1,7 млн грн від єврпейських донорів та 1,02 млн грн з місцевого бюджету Шумської ОТГ. 
В приміщенні завершено реконструкцію приміщення, ЦНАП забезпечено меблями та сучасною технікою, програмним забезпеченням. Тут працюватиме 10 осіб.

 «Ми працюємо в Україні з 2008 року, маємо досвід реалізації багатьох проектів і на Тернопіллі.  Я кілька разів відвідав Шумщину і мене вразили люди, які готові працювати, допомагати. Працювати легко, адже є підтримка на місці. У цьому – запорука успіху», – сказав ван Зіл. Загалом на Тернопільщині функціонує вже 20 ЦНАПів, за 6 місяців цього року через центри було надано понад 73 тис.адмінпослуг. 

Детальніше читайте на УНІАН: http://ternopil.unian.ua/1568712-na-ternopilschini-vidkrili-tsentr-nadannya-administrativnih-poslug.html

Немає коментарів:

Дописати коментар