понеділок, 20 березня 2017 р.

Аналізувати місцеві бюджети

8 березня розпочався перший етап проекту-конкурсу студентських публікацій «Ефективність видатків органів місцевого самоврядування», 
Бюджетний моніторинг, аналіз ефективності витрачання коштів – на сьогодні вкрай важливі напрями роботи громадянського суспільства.
Саме тому, як говорять організатори, виникла ідея проведення такого конкурсу серед студентів та залучення їх до аналізу та моніторингу видатків місцевих бюджетів.
Впродовж минулого року організатори проводили подібний конкурс «Використання коштів обласного бюджету», що був спрямований на пошук та висвітлення студентами проблем у обласному бюджеті Тернопільської області, зокрема завдяки наявному механізму публічних звітувань головних розпорядників коштів. Зокрема, за 4 етапи попереднього конкурсу студентами було підготовлено більше 30 статей.
«У 2017 році конкурс вирішили провести у 2 етапи на всеукраїнському рівні. Студенти денної та заочної форми навчання будь-якого ВНЗ країни, що зацікавленні у цій тематиці, можуть надсилати для участі у конкурсі власні аналітичні статті, у яких висвітлять проблеми ефективності видатків місцевих бюджетів. Основні вимоги – це використання студентами детальної інформації про видатки (звіти про результати використання коштів на порталі Тернопільської ОДА, відкритих баз даних, таких порталів як E-data, Spending.gov.ua, системи публічних закупівель ProZorro та ін.), а також використання інфографіки. Переможці конкурсу отримають грошові винагороди (1000, 600 та 400 грн – за призові місця), цінні подарунки та сертифікати (призовий фонд, до речі, сягає 2000 грн)»– розповідає голова ГО «ЕАГ «Акцент» Богдан Малиняк.
Сьогодні важливо поєднати теорію з практикою, тому написання таких робіт  це – в першу чергу – розвиток аналітичних та творчих здібностей студентів. А виявлені ними проблеми щодо ефективності витрачання сплачених нами податків – крок до привернення уваги суспільства до даної проблеми.
Статті переможців конкурсу будуть опубліковані на сторінках ГС “РБТ”, ГО “ЕАГ “Акцент”, у тижневику “RIA плюс”, збірниках наукових праць студентів кафедри фінансів ім. С.І.Юрія ТНЕУ  та інших виданнях.
Дедлайн – 5 квітня. Роботи надсилати на пошту eag.accent@gmail.com
Довідкова інформація:
-      Детальніше про конкурс (https://www.facebook.com/ngo.accent)
-      Положення про Конкурс та вимоги (https://issuu.com/ternomal/docs/students_2017)
-      Контактна особа: Маланчук Оксана +380989239899

Проведення конкурсу відбувається в межах проекту «Посилення спроможності організацій громадянського суспільства у регіонах України впливати на органи державної влади та місцевого самоврядування з метою прискорення реформ», який виконується Експертно-аналітична група "Акцент" та Центр політико-правових реформ за фінансової підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар