середу, 18 березня 2020 р.

Битва між приватністю та здоров'ям


У цій ситуації із #COVID19 починає стрімко справджуватися прогноз Юваля Ноя Харарі, який він зробив ще три роки тому.

"Велика битва нинішнього століття буде відбуватися між приватністю та здоров'ям. І здоров'я переможе. Більшість людей будуть готові відмовитися від свого приватного життя в обмін на краще медичне обслуговування".

Дуже рекомендую до перегляду його останнє інтерв'ю СNN. Харарі озвучує багато важливих речей, зокрема, про необхідність об'єднання для протидії пандемії на противагу ізоляції країн та політики "насамперед, я", яка, на його думку, нікого не врятує.


І особливо звернути увагу на висновок, що основним наслідком коронавірусу стане всесвітній поворот до цифрового тоталітаризму на основі глобального стеження.

"Коли людство пройде через цю епідемію, воно змириться із відмовою від приватності на користь здоров'я, за яке доведеться платити тотальним 24/7 біометричним відстежуванням місцезнаходження і т.п."

Щось символічне у тому, що цей вірус спалахнув у Китаї. Бо саме Китай першим у світі і запровадив цифрову диктатуру та систему соціальних рейтингів, які базуються на суворому дотримання людиною поведінки, яку китайський уряд вважає "прийнятною".

Низький соціальний рейтинг приводять до тяжких наслідків - людям відмовляють у купівлі білетів на потяг, у наданні соціального захисту, у виїзді за межі свого регіону, доступі до освіти, у медичному обслуговуванні і так аж до повного виключення із суспільства.

Так співпало, що якраз цього року Китай планував розвернути систему соціальних рейтингів із тестового режиму на всю територію країни.

Інтерв'ю Юваля Ноя Харарі у 2017 році: http://it-visual.com/historian-human-history-will-end-when…/

Інтерв'ю Юваля Ноя Харарі у 2020 році: https://edition.cnn.com/…/yuval-noah-harari-amanpour-cnn-co…

Статті про те, як виглядає цифрова диктатура у Китаї, яка може стати і нашим із вами майбутнім:

Немає коментарів:

Дописати коментар