суботу, 5 листопада 2011 р.

У Тернополі розпочався другий сезон “Roborace”


05 листопада 2011 року у  Тернополі в приміщенні ТРЦ “Подоляни” відбулося відкриття другого сезону відкритого чемпіонату з перегонів роботів “Roborace” 2011/2012, а також перший тур змагань, організатором яких є громадська організація “Асоціація Робототехніки”.
В першому турі змагань взяли участь українські команди з Тернополя, Львова, Івано-Франківська, Чернівців, Києва та білоруські команди з Бреста.


Наступні тури чемпіонату проходитимуть згідно плану:
Тур
Місто проведення
Дата проведення
2-ий
Львів
12 січня 2012
3-ій
Брест
14 січня 2012
4-ий
Чернівці
01 березня 2012
5-ий
Iвано-Франківськ
03 березня 2012
6-ий
Київ
17 травня 2012
7-ий
Одеса
19 травня 2012


У першому турі чемпіонату з перегонів роботів “Roborace” 2011/2012 перше і друге місця вибороли команди  TopNode (Івано-Франківськ) та SRS-Ericpol (Брест) відповідно. Третє місце здобула команда  Magy-kolemagy (Тернопіль).
Призи переможцям надала компанія “Сканті”, представник  компанії Texas Instruments в Україні. Серед призів команди отримали навчальні кіти компанії ТІ, що допоможуть учасникам розвивати свої навички як в галузі робототехніки, так і в сфері інформаційних технологій загалом.
За словами голови Асоціації робототехніки в Україні Назара Круцкевича, цікавим впровадженням цьогорічного сезону змагань стануть лекції та зустрічі для учасників змагань роботів “Roborace” з професіоналами провідних компаній ІТ України та закордону. Зокрема, вже під час наступного туру змагань відбудуться лекції за участю представників  компаній “Сканті” та “Cypress Semiconductor”.
Партнерами та спонсорами першого туру зманань “Roborace” 2011/2012 стали компанії: Cypress Semiconductor, Texas Instruments, MagneticOne, Darwin's Grove, Сканті, ТРЦ “Подоляни”, інтернет-кафе “Крапка”, журнал “Країна” та канал ІНТБ. Технічне забезпечення та шоу-програму надала арт-контора “Жаба”.
Нагадаємо, що перший сезон відкритого чемпіонату перегонів роботів “Roborace” 2010/2011 розпочинався минулого року теж у Тернополі. Протягом першого сезону змагань відбулося 4 тури перегонів, які проводились у Тернополі, Львові, Чернівцях та Івано-Франківську відповідно. Починаючи від початку сезону до його завершення зберігалась позитивна динаміка як росту чисельності учасників команд, так і розширилась географія поширення конкурсу за межі України. Зокрема, кількість команд збільшилась від 10 до 18 з України, від 1 до 4 з Білорусії, а також по 1 команді з Румунії та Польщі. Асоціація Робототехніки для обміну досвідом також налагодила співпрацю з представниками сфери Ай-ті  Іспанії, США та Канади. 29 липня 2011 року у місті Брест в Білорусії сектор робототехніки Брестського державного технічного університету "BrSTU Robotics" спільно з "Асоціацією робототехніки" в Україні провели відкриті перегони роботів “Roborace - Cup of Brest”.

Немає коментарів:

Дописати коментар