вівторок, 4 вересня 2012 р.

Тернопільська молодь «За прозорі вибори»


У нелегкий для України час важливо, щоб народ не був байдужим. Особливо це стосується студентів, переконані місцеві громадські діячі. Саме тому в місті стартував проект з гучною назвою «Залучення молоді до активної участі у виборах та протидії порушенням під час їх проведення в Тернопільській області». В рамках проекту передбачено конкурс на участь у тренінгах з підготовки мобільних моніторингових груп короткотривалих спостерігачів.

Володимир Ханас, громадський діяч: «ці моніторингові групи, пройдуть серію спеціальних тренінгів, які будуть читати тренери з виборчого законодавства, з нових медіа, з питань комунікації, і власне кажучи, ці мобільні моніторингові групи, вони будуть найактивніше працювати вже в день голосування, в день виборів 28 жовтня»
До парламентських виборів в Україні долучаться і спостерігачі з Сполучених Штатів Америки. За океаном наших земляків чимало. Їх цікавить майбутнє Батьківщини. Громадський діяч з США Ігор Длябога переконаний, фактів фальсифікацій та політичних махінацій під час виборчого процесу буде дуже багато.
Ігор Длябога, журналіст, громадський діяч (США): «я трошки є стривожений тим, що ті наступні вибори будуть, можливо, так як мені кажуть і я бачу, що це правда, останньою барикадою, маніпуляція і шахраювання буде дуже розвиватися»
З Америки та Канади в Україну в якості спостерігачів приїде більше п’ятиста людей. Але і це не може забезпечити прозорість та чесність парламентських виборів. Тому, каже Ігор Длябога, українцям потрібно єднатися та бути обачними. В підтвердження своїх слів, громадський діяч зачитав лист-послання держсекретаря Сполучених Штатів Хіларі Клінтон.
Ігор Длябога, журналіст, громадський діяч (США): «ми сподіваємося продовжувати будувати міцні зв’язки між нашими рядами і спільний зв’язок між нашими народами протягом років»

Немає коментарів:

Дописати коментар