суботу, 6 лютого 2016 р.

Бюджетна комісія не підтримала програму "Власний дім"


ПРОЕКТ НЕЕФЕКТИВНОЇ ПРОГРАМИ "ВЛАСНИЙ ДІМ" КОМІСІЯ З ПИТАНЬ БЮДЖЕТУ НЕ ПІДТРИМАЛА! Втім рішення за депутатами під час сесії Смайлик «frown»
Вчора був важливий день.
Відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету на якій, зокрема, розглядали проект обласної програми індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім".

Члени Експертно-аналітична група "Акцент" прийняли участь в роботі комісії, де представили аналітичну записку стосовно проекту цього документа.
Нагадаємо, що такі кредити надаються в гривнях під максимальну ставку 3% терміном до 30 років.
Донесли до депутатів обласної ради основні потенційні ризики проекту програми, які пов'язані з відсутністю чітких критеріїв визначення потенційних позичальників та непрозорістю механізму надання і повернення.
Окремо звернули увагу на недоречності ухвалення нової програми не проаналізувавши та не заслухавши звіту про багатомільйонні видатки на виконання попередньої програми.
В результаті здобуто важливого результату - ухвалення програми не відбулося. До питання повернуться після проведення звіту.
Таким чином, на етапі слухання проекту документа в комісії, зупинено можливу неефективну та корупційну розтрату коштів. Проте проект рішення все одно буде винесено на розгляд депутатам на сесії для ухвалення рішення. Втім до цього часу є ще шанс усунути наявні недоліки програми - чітко визначити критерії визначення позичальників. Для того, щоб пріоритет в отриманні пільгових кредитів мали сім'ї загиблих учасників АТО, військовослужбовці, які одержали поранення в АТО, члени сімей мобілізованих військовослужбовців, багатодітні сім'ї, малозабезпечені родини тощо.
Сподіваємося, що депутати й надалі дослухатимуться до рекомендацій Експертно-аналітична група "Акцент"!
http://issuu.com/ternomal/docs/policy_brief_dwelling

Немає коментарів:

Дописати коментар