неділю, 17 січня 2021 р.

Про сильну і світлу Луїз Нільсон

Давайте я вам про сильних та світлих людей розкажу. Луїз Нільсон вчиться на магістратурі з прав людини у Швеції. Вона знайшла нашу організацію та подала заявку на стажування. Пам’ятаю, як йду пустій вулиці і кажу їй по телефону: в Україні локдаун, медична система лягла, кількість хворих зростає, усі публічні заходи відмінені, офіс працює дистантно. А вона так спокійно: ок, але це все одно шанс заглибитися та відчути країну, розумію усі ризики та йду купувати квиток:) І я досі радію, що вона мене не послухалася.
Я була менторкою для Луїза, і вдячна їй за все, чому вона мене навчила Правозахисники працюють з нескінченним потоком проблем, тож без відкритого ставлення до життя у нашій сфері довго не протримаєшся. У Луїз ця якість вроджена. Вона сміливо бралася як за статтю про протести в Білорусі, так і за аналіз переслідування адвокатів у Криму чи підготовку міжнародного заходу, і навіть прочитала відкриту лекцію для української аудиторії про підходи Швеції до захисту прав людини.
В останні тижні перед її від’їздом я захворіла на ковід і не мала можливості попрощатися. І це символічно. Луїз, ми не прощаємося та ще точно десь працюватимемо разом
Луїз переслала мені звіт до свого університету. За її згодою публікую його частину. А ми в Center for Civil Liberties / Центр Громадянських Свобод чекаємо вже за місяць приїзду Cолен із Марселю та Патріка із Чикаго.
Recommendations to future interns
If you have the chance to intern at the Center for Civil Liberties, take it! The organization not only provides the opportunity to learn from leading Human Right Defenders in Eastern Europe, it is also a great way to test different work methods and discover your preference. The CCL does not offer financial compensation for interns, it is, therefore, advisable to apply for grants and scholarships. Ukrainians are hospitable and the country has a rich history that will inspire those willing to explore it. I recommend a future intern to research areas of interest before joining the CCL and to not be afraid to bring ideas, they are encouraged. Be ready to step in big shoes and grow! It is not an organization for those who like hierarchy and strict authoritarian leadership. Here you join great humans on an endeavour to reach a better future and the more you succeed, the more they cheer you on. Congratulations on finding a great choice!

Немає коментарів:

Дописати коментар