неділю, 28 березня 2021 р.

Кров дітей М’янми на руках Кремля

Намагаюся дозувати для себе інформацію із М’янми. Бо новини такі шокуючі, що ставлять перед вибором – або включатися та щось робити, або відчувати безсилля та фрустрацію (а це неконструктивно).
Але ці історії мене просто вибивають.
Під час обшуку семирічна дівчинка побігла до батька, і військові вистрілили в неї. Її 19-річного брата побили та арештували. Перед смертю вона встигла сказати: «Я не можу, тато, це дуже боляче».
Поліцейські зупинили машину швидкої допомоги. Вони змусили медиків вийти, відкрили вогонь по швидкій, а їх жорстоко били прикладами, дубинками та ногами. Відео викладене у твіттері, але краще не дивитися.
Нагадаю, що в ніч на 1 лютого 2021 військові захопили владу в країні. Із того часу не припиняються протести, які новий режим жорстоко придушує.
Росія підтримує державний переворот, поставляє військову техніку, тож за ці та інші заслуги головнокомандуючий армії називає її «справжнім другом».
Режим М’янми у міжнародній ізоляції. Росія стала єдиною країною, яка відправила своїх представників на військовий парад 27 березня цього року.
Тож на руках Кремля і ця кров.

Немає коментарів:

Дописати коментар