суботу, 15 жовтня 2022 р.

Прапор біля будинку

Дуже хочеться, щоб наш прапор завжди нагадував волошкове небо та пшеничне поле, вочевидь протиставляючи це морю сліз і піску в окопах. Бо саме завдяки тим людям, які захищають наш прапор на Сході України, ми сьогодні можемо спокійно жити на мирній території нашої країни…
Сьомого липня 2018 року з ініціативи бійця ДУК Правий Сектор Роман Михайлишин в Гусятині під вікнами будинку в якому народився і виріс боєць, відбувся урочистий ритуал підняття Державного Прапора України. На запрошення Романа Михайлишина приїхали його побратими зі Збаража, Тернополя, Гусятина та інших міст України з якими він два роки воював в самих гарячих точках.
Урочиста церемонія розпочалася із виконання Державного Гімну України та вшанування хвилиною мовчання пам’яті полеглих героїв, які загинули під час виконання бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції.
Цей урочистий захід, наш захисник попросив вести заступника голови Народного Руху України Михайла Дмитровича Савчука, мера Гусятина 5-6 скликань, голову координаційного центру при виконкомі Гусятинської селищної ради https://www.facebook.com/Координаційний-центр-при-виконавчому-комітеті-Гусятинської-селищної-ради-780467088657046/, що опікувався нашими солдатами.
Національний прапор завжди був символом, який підтримував та зміцнював патріотичний дух українців у найскладніші моменти історії, підкреслив у своєму виступі Михайло Савчук.
Після закінчення урочистого заходу, учасники антитерористичної операції разом з волонтеркою, депутатом Гусятинської селищної ради ОТГ Перегінець Зоєю Степанівною, яка є мамою двох бійців АТО, та заступником голови НРУ Михайлом Савчуком обговорили гострі питання та шляхи їх вирішення.

Народний Рух України Гусятинщини

Роман Михайлишин загинув у травні 2022 року під Попасною.
Свій кулемет, Роман назвав на честь свого сина "Денисом".

Немає коментарів:

Дописати коментар