середу, 31 серпня 2011 р.

Університет Журналістської Майстерності продовжує строк прийому заявок







Нове вікно
Друкувати все
«Університет Журналістської Майстерності» оголошує про продовження строку прийому заявок на п’ятий модуль до 9 вересня 2011 року 



У відповідь на численні прохання учасниць / учасників, УАВПП за підтримки Системи Компаній Кока-Кола в Україні оголошує про продовження строку прийому заявок на участь у п’ятому модулі «Університету Журналістської Майстерності до 9 вересня 2011 року.

Навчання у модулі заплановано на 29-30 вересня 2011 року.



Цей модуль буде присвячено висвітленню спортивної тематики та використанню сучасних можливостей роботи з аудиторією. 

Вже скоро на Україну чекає велика спортивна подія, до якої буде прикута увага великої кількості людей – чемпіонат Європи з футболу. Це покладе нові вимоги на майже всіх журналісток / журналістів – і не лише на спортивних. Саме тому зараз, за рік до чемпіонату, ми оголошуємо такий навчальний модуль, який допоможе вам краще підготуватися.

Згідно з правилами формування навчальної групи, відбір учасниць / учасників є конкурсним і йому передує КОНКУРС ПУБЛІКАЦІЙ. Просимо надсилати ваші роботи не пізніше 9 вересня 2011 року.

Тема п’ятого модулю: «Спортивна журналістика для масових та регіональних видань, блогерів / блогерок та активісток / активістів соціальних мереж»

Головні блоки навчального модулю (попередня програма):

·           Сучасна спортивна журналістика: досвід кращих
·           Висвітлення спортивних подій в Україні: аналіз аудиторій
·           Інфографіка у спортивній журналістиці
·           Головні аспекти роботи журналіста / журналістки на ЄВРО 2012: специфіка акредитації та узгоджень
·           Активна практична робота та робота в групах. Родзинка модулю – відпрацювання навичок роботи журналістки / журналіста в ситуаціях, максимально близьких до реальних. Одна з них – робота під час трансляції матчу (кафе, великий екран, уболівальники / вболівальниці…)

Гостями модулю будуть відомі редактори / редакторки та практики, їх прізвища ми оголосимо додатково.

Мета проекту – надати доступ до сучасних знань практикуючим журналісткам / журналістам, які шукають можливостей для підвищення свого професійного рівня, бажають покращити та систематизувати знання та досвід, вже набуті у професії. А також познайомити їх із професіоналами / професіоналками медіа ринку, один із одним та навчити сучасним принципам побудови якісних мас-медіа.

Проект спрямований на талановитих молодих журналістів / журналісток, які переважно працюють та мешкають поза межами столиці.

ПРАВИЛА ВІДБОРУ ДО УЧБОВИХ ГРУП

·   Проходження відбіркового конкурсу публікацій, аргументуючих листів та резюме
·   Квоти за географічним принципом: 20% - Київ, 80% - регіони України.
·   Вища або незавершена вища освіта.
·   Загальна кількість слухачів / слухачок у групі – 20 осіб
·   Можлива участь лише одного представника / представниці від одного видання
·   Навчання в «Університеті Журналістської Майстерності» є безкоштовним
·   Організатор бере на себе всі витрати з організації навчального модулю, харчування та проживання учасниць / учасників із регіонів, а також компенсує учасникам / учасницям вартість проїзду до Києва та назад.

Групу слухачок / слухачів буде відібрано шляхом конкурсу поданих документів. Перелік документів на конкурс:

Резюме кандидатки / кандидата. Необхідно зазначити Ваш вік, освіту, досвід і місце роботи, контактні телефони та адресу. Чим точніше Ви опишете себе, тим більше шансів пройти конкурсний відбір.

Лист-обгрунтування. Опишіть, будь ласка, навіщо Вам навчання саме за цією тематикою, якими є Ваші досягнення за тематикою модулю та чого Ви плануєте досягти в цій тематиці у найближчі 1-3 роки, якими є Ваші плани особистого розвитку у професії журналіста. Поясніть свій інтерес та мотивацію до навчання в «Університеті» в цілому, опишіть свої особисті риси, розкрийте кар'єрні і життєві плани. Чим переконливіші будуть аргументи на користь навчання, тим більше у Вас шансів перемогти.

Опубліковані роботи (копії опублікованих робіт). Тематика публікацій - про спортивні події та/чи про великі масові заходи спортивної спрямованості, які проходили у будь-якому українському місті. Публікації можуть бути як друкованими, так і телевізійними, інтернет (веб-сайти) та блогами (соціальні мережі, власні блоги).

Завершальним етапом відбору є рішення Ради Опікунів (в окремих випадках можлива телефонна співбесіда кандидата / кандидатки з представником / представницею Ради Опікунів). 

До складу Ради Опікунів входять:
Олексій Погорелов (генеральний директор УАВПП)
Валерій Іванов (президент Академії Української Преси, професор)
Олеся Жулинська (директорка зі зв’язків із громадськістю Компанії «Кока-Кола Україна»).

Запрошуємо журналісток / журналістів надсилати заявки на e-mail: organizator(at)uapp.org
або поштою на адресу УАВПП: 04071, м. Київ, вул.Межигірська, 22, кв. 20
Контактна особа з питань участі – Оксана Мусієнко, менеджерка зі сервісу. 
Тел. для довідок: 8 (044) 425-57-87

НАГАДУЄМО, що останній день прийому заявок від кандидаток / кандидатів – 9 вересня 2011 року.
Результати конкурсного відбору та список переможців / переможниць буде оголошено на сайті УАВПП (www.uapp.org) 19 вересня 2011 року.
Переможницям / переможцям буде повідомлено про організаційні деталі по телефону та електронною поштою.
Також на сайті УАВПП буде додатково оголошені фінальна програма п’ятого навчального модулю.

Немає коментарів:

Дописати коментар