четвер, 15 грудня 2011 р.

У державі слід встановити нові правила гри


Українців закликали об’єднатися і чинити опір руйнівним тенденціям. Для цього учасники ініціативної групи «Першого грудня», створеної в 20-ту річницю референдуму за Незалежність, започаткували Національний круглий стіл, який має стати новим суспільним інститутом вияву суверенної волі громадянського суспільства.

На знак солідарності з думками, викладеними у Зверненні традиційних Церков (УПЦ, УПЦ КП, УГКЦ) до українського народу з приводу суспільної ситуації в Україні, представники національної інтелігенції об’єднуються задля духовного відродження українського суспільства.
До ініціативної групи «Першого грудня», створеної у 20-ту річницю референдуму за Незалежність, долучилися В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, Семен Глузман, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський.

13 грудня відбулася друга зустріч, на якій прийнято принципи об’єднання та погоджено текст Декларації.
14 грудня в Укрінформі представники ініціативної групи «Першого грудня» Богдан Гаврилишин, Семен Глузман, Любомир Гузар та Євген Сверстюк оприлюднили Декларацію, в якій викладено цілі, сім принципів об’єднання та окреслено механізми досягнення мети.
У Декларації зазначено: «Домогтися встановлення нових "правил гри" в державі можна лише шляхом послідовної громадської взаємодії та суспільного консенсусу. Щоб забезпечити і одне, і друге, в суспільстві слід:
-   відновити чесну, фахову та продуктивну розмову навколо життєво важливих його проблем, вивільнивши творчу ініціативу людей;
-   гарантувати в цій дискусії право голосу усіх сегментів суспільного життя, незалежно від регіональних, ідеологічних чи будь-яких інших відмінностей;
-   сформувати критичну масу громадян, які здатні жити у свободі та правді, брати відповідальність за свої вчинки й утверджувати моральну політику та спільне благо».
Учасники ініціативної групи говорять: «Ми не єдині у своєму прагненні сприяти оздоровленню українського суспільства. У кожному українському місті чи селі є чимало людей, які чинять тихий опір руйнівним тенденціям. Їхня слабкість не в буцімто утопічності їхнього ідеалізму, а в їхній розрізненості — у тому, що вони не подали одне одному руки».
Ініціативна група «Першого грудня» започатковує Національний круглий стіл, який має стати новим суспільним інститутом вияву суверенної волі громадянського суспільства.
«Запрошуємо усіх людей доброї волі долучитися до підготовки та проведення цього заходу, організовуючи подібні форуми на місцевому рівні та обговорюючи найнагальніші національні пріоритети сьогодення», — зазначено у Декларації.

Контактний тел: +380 63 628-68-69

Немає коментарів:

Дописати коментар