неділю, 23 лютого 2014 р.

Самооборона Майдану допомогла постраждалим в ДТП у В. Гаях на Тернопільщині

Хлопці з «блокпоста» Самооборони Майдану допомогли постраждалим в ДТП, що трапилося у селі Великі Гаї 22 лютого близько 22 години. За словами самооборонців, два чоловіки в стані алкогольного сп’яніння врізалися на автомобілі у бетонний розділювач містка (в народі «острівок»). Хлопці надали чоловікам першу медичну допомогу, викликали на місце ДТП службу ДАІ та супроводили постраждалих до медзакладу. На місці залишився самооборонівець для регулювання руху.

Через деякий час в тому ж селі відбулось ще одне ДТП за участі нетверезого водія. Авто пролетіло повз контрольно-пропускний пункт Самооборони, не зупинившись на вимогу чергуючих. Наздогнали його уже біля місцевої церкви, де автомобіль злетів у к'ювет. За словами хлопців із КПП водій не постраждав.
«Ми викликали ДАІ, яка приїхала разом із автомайданівцями. Відвезли водія на обстеження, яке показало алкоголь в його організмі. Жодних документів у чоловіка не знайшли. Той говорив, що не взяв їх, бо не баче в тому сенсу, адже на вулицях жодного даішника нема», - розповідає черговий Самооборони Майдану Андрій.
«Зараз ми побачили приклад ефективності самооборони. І це не обов'язково має бути погоня за «тітушками», адже головним завданням хлопців на патрулюванні залишається забезпечення громадського порядку і не лише на вулицях міста», - зазначив керівник Самооборони Майдану на Тернопільщини Іван Ковалик, який теж був на місці пригоди.

Немає коментарів:

Дописати коментар