четвер, 28 січня 2016 р.

Місцеве самоврядування в умовах АТО

Забезпечено функціонування системи місцевого самоврядування в умовах проведення антитерористичної операції

Верховна Рада України підтримала за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності військово-цивільних адміністрацій» (№3177-д), який спрямований на забезпечення функціонування системи місцевого самоврядування в умовах проведення антитерористичної операції.

За вказане рішення 28 січня проголосувало 236 Народних депутатів України.
Законопроектом пропонується внести зміни до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про місцеві державні адміністрації» та «Про військово-цивільні адміністрації».
Зокрема, виконати повноваження органів місцевого самоврядування відповідними військово-цивільними адміністраціями на період проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Окрім цього дострокового припинити повноваження відповідних рад, сільських, селищних, міських голів.
Законопроектом також уточнюються положення щодо статусу і призначення військово-цивільних адміністрацій, їх організації та повноважень, порядку призначення керівника військово-цивільної адміністрації.
Народні депутати підтримали рішення, що на другому читанні за вказаний законопроект проголосують за скороченою процедурою. За це рішення проголосувало 226 нардепів.  

Нагадаємо, що народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у повторному першому читанні доопрацьованого законопроекту прийняти його за основу та в цілому як Закон.

Немає коментарів:

Дописати коментар