пʼятницю, 29 січня 2016 р.

Щоб використати кошти ДФРР облради мають бути активнішими

Для ефективного використання коштів ДФРР необхідна активна позиція обласних рад, - В’ячеслав Негода
Кошти Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) розподіляються на основі затверджених обласними радами стратегій розвитку областей і планів з їх реалізації. Обласні ради мають бути зацікавленими у тому, щоб в області з’являлися якісні проекти регіонального розвитку, зайняти активну позицію у їх розробці і реалізації.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода під час круглого столу на тему: «Першочергові завдання щодо забезпечення децентралізації та реформи місцевого самоврядування» за участі представників обласних рад.
«Облдержадміністрації вже мали подати до Мінрегіону проекти розвитку. Ми можемо їх затверджувати, а ви – починати їхню реалізацію в регіонах. Часовий простір для використання грошей Фонду цього року значно більший, ніж минулого, і ми маємо цим скористатися, ефективно використати ці кошти», - звернувсяВ’ячеслав Негода до представників облрад.
За його словами регіональні комісії зараз проводять конкурси з відбору проектів розвитку для фінансування з ДФРР. І облради мають бути зацікавленими у тому, щоб обиралися проекти, які дійсно відповідають стратегії регіонального розвитку.
«В регіонах вміють розробляти локальні проекти, але проекти регіонального розвитку, які би вирішували проблеми великої кількості людей, мали стратегічні цілі, запропонувати можуть далеко не всі. Фахівці, проекти Європейського Союзу, які працюють в Україні, беруться вам у цьому допомогти. Від вас на місцях потрібно лише бажання цю допомогу отримати», - сказав Перший заступник Міністра.
В’ячеслав Негода також закликав представників обласних рад всебічно підтримувати об’єднані територіальні громади, які мають стати для інших взірцем розвитку.
Начальник Управління впровадження та моніторингу пріоритетних проектів будівництва Мінрегіону України Надія Бондарчук зокрема повідомила, що подекуди в областях складається ситуація, коли регіональні комісії з відбору проектів, які претендують на кошти ДФРР, відмовляють у розгляді таких проектів від об’єднаних громад. Мотивують це тим, що об’єднані громади мають цього року власну субвенцію с держбюджету у розмірі 1 млрд. грн.
«Ви маєте знати і розуміти, що об’єднані громади, їхні проекти, є одним з пріоритетів для ДФРР, і регіональні комісії не можуть їм відмовляти. Якщо хтось про це забув, ви маєте право їм ще раз нагадати», - зазначилаНадія Бондарчук.

Немає коментарів:

Дописати коментар