суботу, 4 лютого 2017 р.

ГЕС на Дністрі-загроза міжнародному іміджу

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп 13 лютого відбуде до Києва, де зі своїм колегою прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом обговорить питання двосторонніх відносин. Зокрема, мова піде про Придністров'я, двосторонній торгівлі між країнами і майбутнє будівництво нових ГЕС на Дністрі. Про це Філіп оголосив 2 лютого на об'єднаному засіданні парламенту і уряду.


За словами Філіпа, головною темою зустрічі стане можливе погіршення екологічного стану річки Дністер у зв'язку з наміром України побудувати на річці шість гідроелектростанцій. Він додав, що проконсультується про це з європейськими партнерами. «Сподіваюся, що ми знайдемо спільне рішення», - підкреслив Філіп.

У понеділок, 30 січня, прем'єр Молдови дав вказівку міністерствам створити міжвідомчу робочу групу, яка розробить конкретний план дій для подолання ризиків і проблем у зв'язку з будівництвом нових ГЕС. Також чиновникам доручено вивчити всі двосторонні та міжнародні акти, в яких Молдова і Україна є частиною, в тому числі угоди про асоціацію РМ - ЄС, Україна - ЄС та взяті на себе зобов'язання по екології та інвестицій.
Підписатися під петицією "7 кроків для збереження річок України".
Знимка із Всемережжя

Немає коментарів:

Дописати коментар