пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

"Жити по-новому - купляти акваланг

ЖИТИ ПО-НОВОМУ»- купляти акваланг або підтоплення великих територій у Тлумацькому та Городенківському районах.
Спорудження ГЕС на р. Дністрі призведе до антропогенної катастрофи. Будівництво каскаду майбутніх електростанцій підніме рівень води, особливо постраждають люди у с. Петрилів, с. Нижнів, с. Кутище та ряді інших сіл внизу по течії. Будуть затоплені сотні гектарів родючих земель та тисячі гектарів дикої природи, особливо постраждають, як завжди, прості селяни, яких правляча влада буде вчити «жити по-новому»….та вимагати переселятись з прадідівських земель. 
Лобісти проекту стверджують, що буде збудована 18 кілометрова труба, куди заженуть річку, що б уникнути підтоплень. Подібна маячня може виходити з кабінетів влади та осіб які ніколи не виїжджають на місце, а все роблять по карті, для яких люди це - стадо яке можна гнати у любому напрямку. Тому необхідно зрозуміти, що від нас також багато залежить і не вдавати, що нічого не відбувається. Люди ще пам’ятають повінь далекого 1941 року, повінь 60-их, страшний 2008 рік коли підняття рівня води Дністра завдало великих збитків людям, а який стрес вони пережили рятуючи роками нажите майно…і знову ставлять експеримент на людях та майбутньому їх дітей.
Івано-Франківська обласна рада прийняла рішення щодо заборони розташування ГЕС на Дністрі. Тепер черга за Городенківською, Тлумацькою районними та відповідно сільськими радами щодо відповідного рішення заборони будівництва і взагалі прийняття заборони «пхати немитого носа» у природу Дністровського каньйону. На наступній сесії районної ради буду ініціювати відповідне рішення. Та аналізуючи наявну політичну ситуацію та поведінку провладних мордоворотів люди повинні бути готовими до серйозного протистояння із олігархами та їх лакузами у питанні відстоювання свого життєвого простору, права повноцінно проживати на прадідівській землі. Урядовий план передбачає будівництво ГЕС з вироблення дешевої електроенергії, а можливо потім буде її генерувати та продавати чи обмінювати бартером терористам-сепаратистам в обмін на вугілля. В Нижневі створена ініціативна група та буде розпочато збір підписів щодо відповідної заборони будівництва ГЕС, пропоную всім об’єднуватись в незалежності від політичних симпатій, можливо потрібно буде вимагати у губернатора відповіді, хто лобіює та розробляє відповідний проект, тому буде потрібно усім селом приїхати та зайти до нього на прийом громадян. Потрібно боротись усіма законними методами, бо з цією владою люди покинуті лише на самих себе...

Маріанна Карп'як-Кучмей

1 коментар: