пʼятницю, 20 квітня 2018 р.

Медичні проблеми в’язнів Кремля

Звела інформацію про медичні проблеми в’язнів Кремля. Тюрма ще нікому не додавала здоров’я. Але тут даються взнаки погані умови утримання, відсутність медичної допомоги та жорстоке поводження із затриманими. Усе це призводить до різкого погіршення стану здоров’я, розвитку та загострення хронічних та інших хвороб.

Олег Сенцов – ще минулого року, за словами його адвоката, через тривале переохоложення у нього загострився ревматизм і почалися проблеми з серцем.
Володимир Балух – голодує більше місяця, медичні обстеження не проводяться, тож стан його здоров’я невідомий. Ситуація доволі тривожна, адже він вже мав загострення хвороби серця та нирок, і прямо на судові засідання йому кілька разів викликали швидку. У медичному обстеженні під час домашнього арешту суд відмовив, а тепер в СІЗО просто немає такої можливості.
Станіслав Клих - після пережитих тортур втратив психічне здоров’я. Зараз просить переведення в іншу колонію через жахливі умови утримання. Ось як він сам про це пише: "Найскладніше подолати біль в очах - це від замкнутого простору, брак кисню, нервового перенапруження, в таких умовах деякі ув'язнені позбавляються зору…Хочеться заснути і не прокинутися, смерть стає бажаною".
Олександр Костенко - ризикує втратити зламану під час затримання працівниками ФСБ руку, оскільки у колонії йому не можуть зробити необхідну операцію. Тому за словами друзів “рука просто усихає”.
Олександр Кольченко – ще минулого року мама повідомляла, що син сильно схуд і його навіть довелося госпіталізувати із діагнозом “дефіцит ваги”. І от нещодавно він знову провів у лікарні близько десяти днів із діагнозом аритмія.
Володимир Дудка – має виразку шлунку і увесь час з моменту затримання фактично знаходиться на самолікуванні.
Дмитро Штибліков – рідні кажуть, що після затримання схуд на 30 кг та фактично доведений до стану дистрофії.
Арсен Джеппаров - не отримує належну медичну допомогу попри застуджені нирки, до цього страждає на втрату слуху на ліве вухо та різке погіршення зору.
Бекір Дегерменджи - має 3 групу інвалідності і страждає від бронхіальної астми. Після арешту прямо із СІЗО потрапив до реанімації із набряком легень і серцевою недостатністю. Певний час знаходився в медикаментозному сні на штучній вентиляції легень. Тепер донька повідомляє про “стабильно тяжелое состояние”. День взагалі лежав без руху через страшні болі в спині.
Кязим Аметов – через антисанітарні умови в СІЗО (щури, клопи, непридатна їжа, нестача кисню, 20 ліжок на 22 людини тощо) страждає на гепертонію, погіршення зору та болі в серці.
Роман Сущенко - за словами його адвоката, останнім часом має проблеми із зубами, що є поширеною проблемою через погане харчування та низький рівень стоматологічної допомоги.
Віктор Шур - донька повідомила, що після поміщення в ШИЗО на 13 діб він отримав хронічний бронхит і гайморит, які зараз в стадії загострення.
Павло Гриб - має інвалідність, через що змушений постійно приймати підтримуючі препарати. Відсутність ліків та належного медичного лікування у СІЗО спричинило до появи виразок на тілі, і зараз почалося загострення. Під час останньої зустрічі із адвокатом повідомив, що за останні 5-ть місяців було погано мінімум 4-ри рази. Співкамерник стукав та викликав лікаря, який в кращому разі давав таблетку "омеза". Скарги на стан здоров’я не фіксуються. Більше того, тюремні лікарі пишуть в документах, що “состояние Павла удовлетворительное, его можно содержать в СИЗО и жалоб на здоровье у него нет”.
Із моменту незаконного затримання Росія не допускає до наших громадян незалежних лікарів, відтак, реально оцінити стан їхнього здоров’я та надати кваліфіковану медичну допомогу просто немає змоги.
Olexandra Matviychuk 

Немає коментарів:

Дописати коментар