суботу, 6 жовтня 2018 р.

Олег Сенцов припиняє голодування

Сьогодні Олег Сенцов припиняє голодування. У своєму листі він попросив пробачення у "тех, кого подвел" та написав, що "цель так и не достигнута".

Але тільки недалекі люди можуть зловтішатися та вважати, що його боротьба не мала сенсу.

Так, Путін ще раз помножив на нуль міжнародне право та особисті звернення західних лідерів. Але за ці виснажливі 145 днів боротьби Олег добився стільки, скільки ми усім світом не змогли зробити за кілька років. Я знаю, що говорю. Ми із 2014 року працювали над тим, щоб люди в Україні та закордоном знали про справи усіх заручників Кремля та боролися за їх звільнення. Але людська природа проста. Приємно солідаризуватися із героями. І легко забути про звичайних людей. Тож як ми не старалися, вийти за межі двох-трьох прізвищ нам ніяк не вдавалося.

І тільки коли на свій прапор їх підняв Олег - почалася хвиля. Про заручників Кремля почали писати статті, про кожного із #CпискуСенцовазнімати фільми, обговорювати їх долю на міжнародних зустрічах.

Заради звільнення усіх він поставив на кін своє власне життя (а що ми знаємо про скупі слова про "надорванный организм"?). І це відчайдушний крок не зміг лишити людей по всьому світу байдужими.

Насправді, це вже дуже багато як на зусилля однієї людини. Яка до всього ще й знаходиться в ув'язненні на далекій Півночі.

А так ми давно зрозуміли, що нам нічого в цьому житті легко не дасться. Працюємо далі.
#SaveOlegSentsov

Немає коментарів:

Дописати коментар