четвер, 25 жовтня 2018 р.

Закон про воєнних злочинців

Дуже символічно, що саме сьогодні, в день оголошення рішення Європарламенту про присудження Олегу Сенцову премії "За свободу думки" імені Сахарова, урядовий комітет підтримав законопроект про воєнних злочинців та прийняв рішення виносити його на уряд.
Закон про воєнних злочинців чекають тисячі і тисячі людей, які невидимі для українського суспільства. Вони протягом років війни пережили таке, про що не хочеться не те, щоб говорити публічно, а навіть просто згадувати.

Я дуже дякую Мінюсту, який представляв законопроект, керівництву уряду та усім людям із різних відомств і міністерств та поза ними, які допомогали нам порадами та діями.
Elena Rybak Ирина Довгань Igor Kotelianets та інші героїчні люди, який я не відмітила, це результат і ваших особистих зусиль по утвердженню справедливості!


Так, це проміжний крок, але ми чекали на нього цілих два роки! За кадром десятки робочих нарад та узгоджень, переписаних редакцій та версій тексту, особистих зустрічей та публічних акцій.

Оскільки у процесі роботи над законопроектом випав один важливий пункт із перехідних та прикінцевих положень, урядовий комітет зазначив про необхідність доопрацювання законопроекту перед винесенням на уряд. Ми тримаємо руку на пульсі. І працюємо далі!

Sergiy Petukhov Anton Korynevych @Костянтин Задоя Mykola GnatovskyІрина Штогрін Марина Сингаївська (Maryna Synhaivska) Андрей Черных

Немає коментарів:

Дописати коментар