суботу, 5 січня 2019 р.

#FreeMehman Свободу Мехману Гусейнову


Це мій колега правозахисник та журналіст Мехман Гусейнов. Йому загрожує смерть. Я буду вдячна, якщо ви знайдете одну хвилину, щоб допомогти його врятувати. Потрібно зайти за силкою на сторінку президента Азербайджана та написати там комент із хештегом #FreeMehman
https://www.facebook.com/37677975314/posts/10161022205485315/ 

Мехман Гусейнов викривав порушення прав людини та корупційні схеми азербайджанських високопосадовців. У березні 2017 року його засудили до двох років тюрми за “наклеп” після повідомлення, що його побила поліція. Коли до звільнення лишилося два місяці йому висунули нове обвинувачення, ніби він вдарив охоронця. Це значить, що Мехман може отримати додаткові сім років. На знак протесту 26 грудня він почав голодування. Репортери без кордонів пишуть, що він знаходиться у критичному стані та може померти в тюрмі.

У самому Азербайджані за нього складно вступитися. Вчора демонстрація на його підтримку була розігнана за лічені хвилини після початку. Її учасників заарештували. Тепер в Азербайджані запустили онлайн-флешмоб #FreeMehman, за який людей в цій країні можуть легко покарати. Тому я прошу своїх українських колег правозахисників, журналістів, викривачів корупції та просто усіх небайдужих людей допомогти зробити цей заклик міжнародним.

Немає коментарів:

Дописати коментар