понеділок, 31 грудня 2018 р.

Громадські неслухання в Тернополі

Громадські слухання щодо переобладнання котелень.
Прийшло кілька десятків противників котелень на торфі. Годину часу не змогли розпочати слухання, бо вищевказані люди один одного перекрикували і навіть своїм і не давали сказати слова.
Врешті почали відверто порушувати громадський порядок і "неслухання і перекрикування" на протязі години так і не змогли розпочатись.
Хто винен, що слухання зірвали? І кому потрібні громадські слухання, якщо люди банально не можуть один одного вислухати? Люди не можуть самоорганізуватись, обрати собі делегата, систематизувати свої вимоги, вести себе пристойно, поки делегат-представник буде представляти їх інтереси. Хоча люди самі криком вимагали їх вислухати. Представники влади тихенько сиділи і дивились балаган.
Іван Сороколіт
23 год
Кілька думок та враження від сьогоднішніх "громадьських слухань" на тему модернізації систем централізованого теплопостачання.
1. Через дворічні скандали з торфовими котельнями тема будь-якої модернізації комунальних тепломереж Тернополя привертає неабияку увагу. Як наслідок - у досить незручний час на гомадські слухання зійшлось чимало тернополян та представників ЗМІ, які не поміщались у запланованому для заходу приміщенні.
2. Помічена велика кількість працівників КП "Тернопільміськтеплокомуненерго". Даний факт викликав у мешканців міста обгрунтовані підозри в штучнсті слухань і добряче дратував людей.
3. Тернополяни вже настільки не довіряють будь-яким ініціативам влади пов'язаних з котельнями, що на слуханнях жодна з пропозицій організатора слухань не набирала необхідної кількості голосів.
4. Позиція більшості людей полягала у тому, що вони не проти найрізноманітніших інновацій та модернізацій, але за умови повної заборони й демонтажу торфових котелень.
5. Через те, що влада досить довго відмовлялась чути людей, люди все менше бажають чути аргументи влади. Навіть якщо ці агрументи слушні.

У середу,  12 грудня, у приміщенні КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» мали відбутися громадські слухання щодо реалізації у Тернополі проекту, що фінансується Світовим Банком спільно з Українським Фондом Чистих Технологій (ФЧТ). А саме, для забезпечення високої якості послуг і фінансової стабільності компаній в секторі централізованого теплопостачання була передбачена можливість впровадження проекту відновлення інфраструктури централізованого теплопостачання в м. Тернопіль.
Проект, як і анонсувалося на офіційному сайті КП ТМТКЕ, спрямовано на покращення роботи системи централізованого теплопостачання та її ефективності, підвищення якості послуг тепло- та гарячого водопостачання економії палива, електроенергії, води та інших ресурсів внаслідок встановлення сучасного обладнання та автоматизованих систем управління.
Проект передбачає модернізацію котелень по вул. Київська 3с, вул.Галицька,40, вул.Лемківська,23, вул.Багата,4, І.Франка,16, вул.Живова,12, вул.Дружби, 9а, вул.Просвіти,9, реконструкцію трубопроводів теплових мереж (2,8 км ), встановлення автоматизованих ІТП (індивідуальних теплових пунктів), установку енергоефективних насосів з частотними перетворювачами у котельнях по вул.Багата,4, І.Франка,16, вул.Просвіти,9, вул.Живова,12, вул.Дружби, 9а, влаштування системи SCADA, влаштування когенераційних установок електричною потужністю 1,58 МВт на котельнях по вул.Київська, 3с та по вул. Лемківська,2 3.
Через дезінформацію населення про те, що будуть розглядатися питання про переведення котелень на альтернативні види палива громадські слухання не відбулися. Представники Світового банку повернулися до Києва так і не розповівши громаді Тернополя про те, які можливості передбачені проектом.
https://komun.te.ua/%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B4%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96-%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8E-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82/?fbclid=IwAR1BSw55AYjsMX-UXXgg70f5f3oTUML0bHHU5eB6qLILmOeThAnEUJj5UQM

Немає коментарів:

Дописати коментар