вівторок, 25 грудня 2018 р.

листи за грати

Ми запускаємо традиційний зимовий марафон написання листів заручникам Кремля, щоб подарувати їм трохи тепла напередодні Різдва та Нового року.

Адреси щонайменше 70 цивільних громадян України та 24 військовополонених моряків можна знайти за лінком: https://tinyurl.com/y8wyglc7

Листи для більше сотні військовополонених та цивільних заручників в окупованому Донбасі ми збираємо на адресу Центру громадянських свобод.

Пишіть листи! Вони нагадують ув'язненим, що про них не забувають, що за їхнє звільнення борються, що їх чекають вдома.

Andriy Lyubka, письменник
Писати листи політв'язням треба також і з огляду на психологічний аспект: вони мають відчувати, що за ними стоїть уся країна, народ, а не лише їхня родина, колеги чи представники влади. Тюремні наглядачі, отримуючи мішки листів з різних куточків світу, мимоволі проникнуться повагою до ув'язнених, і - сподіваймося - це зробить умови утримання стерпнішими.

Mavile Dehermendzhy, донька ув’язненого 58-річного Бекіра Дегерменджи
Для людей, які знаходяться в тюрмах, дуже важлива така підтримка! Це надає їм сил боротися далі, доводити свою правоту та знати, що вони не одні, що їх підтримують люди.

Іван Леньо, музикант
Друзі! Пам‘ятаймо, що зараз в російських тюрмах знаходяться близько 60 українських політв‘язнів. Всі вони дуже потребують нашої підтримки, і одним з її проявів може бути просте листування. Вони мають розуміти, що ми про них пам‘ятаємо, боремося за них та дуже чекаємо вдома в Україні. Напиши листа політв‘язню!
Брат за брата, Свій до Свого!

Anton Naumlyuk, журналіст
Мы много пишем и говорим о пытках и преследованиях наших политзаключённых. Про ад, в который они попадают и о том, как трудно сохранить в этом аду человечность и веру в возвращение домой. Письма, - это окошко, через которое заключенный смотрит на свободу. Не забывайте открывать это окно, чтобы помочь заключённым сохранить себя и силы дожить до свободы. Пишите письма!

Myroslav Marynovych, дисидент
У мене, колишнього політв'язня брежнєвських часів, зараз дивне почуття. Ніби естафета добра триває, і чергове покоління взяло у свої руки ту естафетну паличку, яка свого часу була в мене в руках. Я знаю, що нести її важко, і мені прикро, що знову і знову хтось мусить брати на себе цей хрест. Я багато віддав би за те, щоб ланцюг зла врешті-решт обірвався. Але поки він діє - тримаймося! Вірмо в те, що правда й добро переможуть. Так сталося, коли розсипався Радянський Союз - здавалося б, вічний і всесильний. Розсипляться й інші замки Чорномора. Навіть у найгірші хвилини відчуйте присутність поряд із вами Того, Хто закликає нас обстоювати правду. З Ним ми непереможні!

Sasha Koltsova, співачка, журналістка
Написати слова підтримки просто - знайти в собі душевні сили триматись в ув'язненні буває складно. Кожен може подарувати трохи надії,віри і любові нашим співгромадянам, протизаконно затриманим окупантами в Криму. Ми чекаємо їх вдома, хай вони знають про це.

Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу
Ті, кого незаконно позбавили свободи, сильні люди. Наші листи їм - це демонстрація нашого прагнення бути схожими на них. Напишемо листа сильним людям!

Marina Berdichevskaya, журналістка
Я намагаюся уявити собі, як це. Як це сидіти в холодних камерах із клопами та блохами, як це не мати змоги читати, писати, бодай спілкуватись, бодай похапцем в епоху мобільного зв’язку та інтернету із найріднішими... Я намагаюсь уявити собі, що таке - отримати листа, написаного кострубатим або й майже каліграфічним, почерком. А їм не потрібно цього уявляти. Вони чекають на ваші листи. Наші політв‘язні.

Andrei Kurkov, письменник
Українські політв'язні в Росії – це частина нашої великої української родини. Їх не буде за родинним різдвяним столом, і свята за столами їх родин теж не буде, доки вони не повернуться. Вони є і частиною нашої родини! Не забудемо їх в ці дні! Напишемо їм листів, привітаємо. Їх велика українська родина пам‘ятає про них і бажає їм найскорішого повернення додому.

Vitaly Portnikov, публіцист, телеведучий
Не забудьте про тих, кого ворог позбавив свята і родинного тепла! Кожний ваш лист нагадає нашим співвітчизникам, що їхня велика родина пам’ятає і про кожного з них!

Volodymyr Yermolenko, філософ, журналіст
Сучасна Росія будує новий ГУЛАГ. Як і в часи СРСР, ув'язнює тих, хто протистоїть режиму, ізолює їх в нелюдяних умовах холоду, жорстокості та цинізму. Серед нових дисидентів - багато громадян України. Ми про них не забуваємо. Ми вимагаємо їхнього негайного звільнення

Валерия Лутковская, правозахисниця
Переконана, що марафон листів зможе зміцнити дух тих, хто опинився далеко від дому, своєї родини і друзів. Надіслані політв’язням листівки нагадають їм, що ми не опустимо руки, а навпаки – згуртуємося і зробимо все, що в наших силах, задля їхнього звільнення.

Ахтем Чийгоз, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу
Найважливіше - це продовжувати боротьбу. За свою країну, за свій народ, свою честь та гідність. Тюрма - це наш із Вами фронт і ми маємо обов’язково перемогти. Я не сумніваюся, Свобода буде обов’язково!

Igor Kotelianets, брат ув’язненого Євгена Панова
Для ізольованих політв'язнів кожен лист - це сигнал з космосу. Свідчення того, що світ, з тими людськими цінностями і ідеалами, за які вони страждають - існує. Пам'ятає про них і прагне зустрічі. Що добро та людяність там - не програли. Що є заради чого страждати. Вірити і мріяти про день, коли ця битва буде виграна.
Дайте цей сигнал, як вам його дає Бог, коли вам дуже погано. І після якого знаходяться сили здолати все.

Larysa Denysenko, письменниця, журналістка
Носії свободи, політичні в`язні, неймовірна радість зустріти вас всіх на нашій землі. Але поки агресор намагається відхапати нашу територію, ви розширюєте територію свободи в місцях несвободи Російської Федерації. Я переконана, що вас слухають. Я впевнена, що замислюються. Я вірю, що змінюються. І знаю, що вільних людей завдяки вам стане більше. Тримайтеся, обіймаю вас.

Немає коментарів:

Дописати коментар