середу, 2 березня 2016 р.

Генеральна схема планування територій України

В Мінрегіоні обговорили необхідність формування нової Генеральної схеми планування території України як інтерактивної моделюючої системи управління державою, що визначатиме стратегію просторового розвитку України.
Перехід на таку модель забезпечить регулярну актуалізацію даних, поточний аналіз стану та моделювання стратегії регіонального розвитку, доступність інформації для прийняття управлінських рішень на державному, регіональному та місцевому рівнях.

Нова концепція надасть можливість визначення переліку та змісту державних вимог до регіонального розвитку з урахуванням потреб об’єднаних громад, районів та регіонів. Також передбачається регулярне оновлення вихідних даних, виконання моделювання просторового розвитку держави з урахуванням новітніх тенденцій та підготовки пропозицій, які мають виноситися на розгляд Міжвідомчої координаційної комісії з питань регіонального розвитку на чолі з Віце-прем’єр-міністром - Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадієм Зубком.
Зазначений колегіальний орган здійснюватиме регулярний контроль за реалізацією Генеральної схеми та прийматиме рішення щодо подальшого розвитку держави.
Це дозволить забезпечити оперативність урахування поточних змін умов розвитку країни, наявних можливостей та загроз, а також узгодити розвиток окремих регіонів та різних галузей.

Нагадаємо, що Генеральна схеми планування територій України є основним містобудівним документом державного рівня - інструментом забезпечення сталого розвитку населених пунктів та створення привабливого інвестиційного клімату в регіонах. 

Немає коментарів:

Дописати коментар