неділю, 18 листопада 2018 р.

Зберегти заказник "Балка Північна Червона"

08.12.18 відбудеться круглий стіл в рамках Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини DOCUDAYS на тему «Екологічні проблеми Криворіжжя. Збереження найцінніших пам’яток природи Криворіжжя - заказника загальнодержавного значення «Балка Північна Червона»...Проблема , до речі, стосується, звісно, не тільки балки Північної Червоної, а й багатьох заказників і заповідників УКРАЇНИ ( в частині перш за все землевідведення )...Під час круглого столу ми сформулюємо невідкладні кроки щодо збереження заказників і заповідників місцевого і державного значення. Світлина Сергія Дашковського. Про проблему читайте тут

1 коментар:

  1. Микола Коробко
    11 год ·
    ПЕРЕМОГА КРИВОРІЗЬКИХ ПРАВОЗАХИСНИКІВ - Черговий наступ на перлину Кривбасу відбито.
    Як свідчить протокол роботи сесії, 19 жовтня поточного року чотирнадцята сесія сьомого скликання Дніпропетровської обласної ради заслухала питання про погодження надання ТОВ «КРИВБАС ЦЕМЕНТ ПРОМ» спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування окислених залізистих кварцитів та про погодження надання ТОВ «СХІД РУД ТРЕЙД» спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування окислених залізистих кварцитів. У обговоренні виступили ПОДОПЛЄЛОВА Н. Л., ІВАХНО А. Ю., ПЛАХОТНІК О. О. У підсумку голосування із 79 депутатів, що взяли участь у голосуванні, майже 70 проголосували «проти». Рішення з обох питань не були прийняті.
    А тим часом, цими днями з Адміністрації Президента України надійшла відповідь від 30 жовтня на звернення 22-х криворізьких депутатів рад різного рівня щодо недопущення руйнації ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Балка Північна Червона». З листа, який перебував у дорозі більше півмісяця, дізнаємося, що звернення надіслано до Дніпропетровської обласної державної адміністрації для розгляду, вжиття необхідних заходів реагування й інформування про результати.
    Матеріал опубліковано в газеті
    http://www.kmpzt.org.ua/

    ВідповістиВидалити