пʼятницю, 17 листопада 2017 р.

Спрощення планування територій ОТГ

Ми відкриваємо ОТГ шлях управляти своїми територіями. Так прокоментував прийнятий парламентом у першому читанні законопроект №6403 «Про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності, спрямований на спрощення планування територій для громад, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Коли кажуть, що ми щось додатково нав’язуємо, або вводимо обов’язковість – це навпаки спрощує підхід планування території, тому що замість трьох документів - схема планування, схема планування території громади, генеральний план окремих населених пунктів - вводиться один документ, який стосується плану ОТГ. Цим законопроектом відкривається шлях для того, щоб наступним кроком дати можливість розпоряджатися земельними ресурсами», - зазначив Геннадій Зубко.
За словами Віце-прем’єра, законопроект спрямований на врегулювання питань планування та забудови територій, а також відносин при розробленні та затвердженні документації з просторового планування, забезпечення об’єднаних територіальних громад (ОТГ) єдиною документацію із просторового планування тощо.
Документ передбачає запровадження нових термінів у відповідній сфері ("просторове планування", "містобудівні потреби", "спільні інтереси" тощо). Також поняття "містобудівна документація" замінюється поняттям "документація з просторового планування". Запроваджуються види такої документації, зокрема "план об’єднаної територіальної громади", "проект забудови територій" тощо.
У проекті також пропонується створити Державний реєстр документації з просторового планування на державному, регіональному та місцевому рівнях; віднести до компетенції уряду прийняття рішення про розроблення, затвердження, внесення змін до Генеральної схеми планування території України та встановити державні вимоги щодо використання територій.
Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Область вкладених файлів

Немає коментарів:

Дописати коментар