пʼятницю, 24 листопада 2017 р.

Громади направили 189 заявок на створення НОПів

Реформування системи освіти – одна з ключових точок успіху України. Ми впроваджуємо Нову українську школу, Новий освітній простір (НОП), створюємо нову інфраструктуру навколо цих шкіл. Ці якісні зміни є результатом децентралізації – реформи, що стає трендом успіху України.  Про це на форумі «Україна на шляху децентралізації освіти» наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Цього року ми отримали від органів місцевого самоврядування 189 заявок на створення НОПів. І вже у 51 школі маємо реалізацію проектів НОП. Ми впроваджуємо щороку маршрутну карту, яку спільно напрацювали з МОН. Наша мета – не просто модернізувати школи чи створити новий освітній простір. Головне – змінити ментальність українських дітей, налаштувати їх на прагнення ставати успішними», - підкреслив урядовець.
За його словами, також потребує реформування напрям професійно-технічної освіти. «З боку місцевого самоврядування бачимо різний підхід до розвитку ПТУ, які передаємо їм на баланс. Є громади, які визначили необхідні їм спеціальності і кваліфікації, з огляду на специфіку бізнесу, який працює на їхніх територіях, чітко знають кадрові потреби. Але є і ті, які йдуть шляхом скорочення  відповідних видатків на утримання таких закладів. Тож, впровадження нового освітнього простору, Нової української школи, розвиток професійно-технічної освіти, підтримка державним замовленням коледжів I-II рівня акредитації дозволить нам сформувати інвестиційну базу в регіонах. Адже інвестор завжди приходить за кадровим ресурсом і фахівцями», - зазначив Геннадій Зубко.
Державна підтримка реформи освіти – це і інструменти ДФРР, і субвенція для ОТГ, і програми розвитку опорних шкіл та «Шкільний автобус», плюс - місцеві бюджети. «Цього року тільки в рамках  ДФРР 35% всіх проектів – це освітянські проекти. Результати такої синергії зусиль має відчувати кожна дитина, яка успішно здаватиме ЗНО, досконало володітиме іноземними мовами і матиме можливість отримати якісну освіту», - повідомив Зубко.
Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Немає коментарів:

Дописати коментар