середу, 8 листопада 2017 р.

Пріоритет - розвиток ЖКГ

Звернень в Генпрокуратуру за результатами моніторингу щодо стану підключення опалення в областях України наразі немає. Водночас у містах Сміла, Шепетівка і Коцюбинське, де підприємства теплопостачання передані місцевою владою в концесію або оренду, опалювальний сезон не розпочався. Відтак постає питання відповідальності місцевої влади і підприємців, зокрема кримінальної, щодо невчасних розрахунків за енергоносії і неналежного виконання службових обов’язків.

Про це у прямому ефірі програми «Час можливостей» на 5 каналі повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
«Наразі голови ОДА подали до обласних прокуратур звернення щодо необхідності з’ясувати причини і обставини неналежного виконання своїх обов’язків. Щодо згаданих міст буде проведена перевірка, яка оцінить дії органів місцевого самоврядування, які повинні контролювати стан надання послуг населенню», — зазначив він.
Урядовець наголосив, що в умовах бюджетної децентралізації, яка збільшила доходи місцевих бюджетів, і – оплати населення за ЖКП на рівні 102%, держава мусить забезпечити людям якісні послуги, зокрема, з теплопостачання. Він зазначив, що питання якості ЖКП знаходиться у площині органів місцевого самоврядування, які несуть відповідальність за вчасну підготовку до опалювального сезону.
«Три роки поспіль держава збільшує доходи громад. 2015-го доходи місцевих бюджетів склали 100 млрд гривень, 2016-го – 149 млрд. Цього року ця сума сягне 180 млрд грн власних доходів, що на 31 млрд грн більше, ніж торік за 9 місяців. Верховна Рада прийняла закони, щодо реструктуризації боргів за попередні періоди. Відтак вимагаємо від органів місцевого самоврядування спрямовувати кошти не тільки на освітлення, дороги і тротуари, а й на відновлення і розвиток ЖКГ», — наголосив Геннадій Зубко.

Область вкладених файлів

Немає коментарів:

Дописати коментар