вівторок, 7 листопада 2017 р.

Про розвиток водопостачання та водовідведення

Кожна галузь, яка сьогодні реформується, не можлива без сталого функціонування систем життєзабезпечення: тепла, води, водовідведення і енергетики. І тому нам вкрай необхідно спрямувати потужний інженерний потенціал саме в напрямок розробки Національної стратегії розвитку систем водопостачання і водовідведення.

Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у рамках стратегічної сесії водоканалів.
«Ми маємо напрацювати комплексний документ, який готові профінансувати міжнародні партнери, з огляду на визначення технічного завдання щодо напрямків, аспектів і проблематики. За пропозиціями експертів, практиків, підприємств-водоканалів, органів місцевого самоврядування ми збираємо зацікавлених людей, здатних генерувати ідеї згаданої національної стратегії», - зазначив Зубко.
За словами Зубка, в Національній стратегії, окрім маршрутної карти для органів місцевого самоврядування, також будуть напрацьовані шляхи оперативного вирішення проблем, які сьогодні є в Донецькій і Луганській областях по системам сталого водопостачання.
Він наголосив на важливості співпраці з профільним Комітетом ВРУ з питань будівництва, містобудування та ЖКГ. «Завдяки спільній роботі з народними депутатами підготовлено низку законопроектів з реформи енергоефективності. Запрошую також парламентарів і до участі у підготовці технічного завдання щодо стратегії розвитку систем водопостачання та водовідведення, яку ближчим часом спільно презентуємо», - підкреслив урядовець.
Геннадій Зубко зазначив, що на підставі технічного завдання, з Асоціацією водоканалів буде підписано Меморандум, який дасть можливість імплементувати Національну стратегію розвитку систем водопостачання та водовідведення на місцях.
Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Немає коментарів:

Дописати коментар