пʼятницю, 17 листопада 2017 р.

Початок роботи Фонду Енергоефективності

Щиро вдячний Європейському Союзу та особисто Катарині Матерновій, заступнику керівника Головного директорату Єврокомісії зі зав’язків з країнами-сусідами за постійне й наполегливе сприяння у просуванні реформи #енергоефективності, й особливо – у створенні #ФондЕнергоефективності.
Багато наших ініціатив стали можливими саме завдяки допомозі та підтримці Євросоюзу. Про це на своїй сторінці у FB повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Найперше завдання на сьогодні – якнайшвидше затвердження на рівні Уряду Статуту Фонду енергоефективності, напрямів його діяльності та порядку його фінансування. Саме на цьому акцентувала увагу Катарина Матернова. Адже це є підставою для підписання з ЄС фінансової угоди, що дасть змогу вже до кінця цього року отримати доступ до фінансових ресурсів у 100 мільйонів євро для повноцінного запуску роботи Фонду ЕЕ», - зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, на сьогоднішній черговій зустрічі докладно проговорили стан реалізації реформи та подальші напрями співпраці. Адже зроблено вже дійсно багато. Прийняті основні закони і наразі йде робота над їх імплементацією. Так для реалізації закону «Про Фонд енергоефективності» маємо до березня 2018 року прийняти 9 нормативно-правових актів; закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» - 15 НПА до лютого 2018 року; закону «Про енергетичну енергоефективність будівель» - 15 НПА до липня 2018 року. Крім того, вже прийняті стратегічні документи й рішення: Концепція реформування теплоенергетики; щодо прямих розрахунків держави та підприємств ТКЕ; реструктуризації боргів.

«Реперні точки для нашої подальшої співпраці з ЄС: кадровий відбір керівників та членів наглядової ради Фонду ЕЕ, створення необхідних IT-систем (реєстрів енергоаудиторів, сертифікатів енергоефективності, моніторингу результатів впроваджених енергоефективних заходів), а також створення публічної платформи з надання послуг енергоаудиту на базі системи Prozzorro, що забезпечить прозорість та відкритість всіх процедур. Одним словом – з нашими європейськими партнерами визначили подальшу спільну маршрутну карту завдань, - наголосив урядовець.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Немає коментарів:

Дописати коментар