пʼятницю, 20 липня 2018 р.

Розвиток регіонів, а не фінансування ремонтів

Мінрегіон удосконалив підходи до підготовки, оцінювання та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які реалізуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Відповідна постанова була сьогодні підтримана на засіданні Уряду.

«ДФРР має підтримувати проекти розвитку громад, а не фінансувати ремонти.
Тому ми визначили мінімальну кошторисну вартість — 5 млн грн для будівництва та 1 млн грн – для інших проектів. Це дозволить реалізовувати масштабні проекти регіонального розвитку, які комплексно вирішуватимуть питання територій, зокрема нове будівництво. Адже значна кількість проектів, котрі відбираються регіональними комісіями, є занадто локальними, у той час, як проекти, що мають реальний вплив на підвищення індексів конкурентоспроможності та регіонального людського розвитку у конкурсному відборі не перемагають. Ми змінили це», — так прокоментував прийняття постанови Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Нагадаємо, Урядом уже затверджено 755 інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що фінансуватимуться за рахунок коштів ДФРР у 2018 році, на загальну суму — 5,8 млрд грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар