четвер, 19 липня 2018 р.

Історія про ясен

Це історія про ясена та про людей, якими ми маємо бути. Точніше її початок.
Кілька разів я пила каву під кронами цього красеня на Подолі. Попри свій поважний 70-річний вік дерево просто розкішне. Але ясен захворів, і якщо його не вилікують, він піде на зруб.
І тут ця історія із досить передбачуваним кінцем отримала несподіваний розвиток. Власники кав’ярні вирішили боротися за його порятунок.
Вони самі знайшли фахівця по догляду за деревами Vladimir Vetrogradskiy, який врятував не одне дерево в місті. Ясена оглянули, поставили діагноз та призначили лікування. Вчора його почистили від трухи. Усіх мешканців дерева переселили.

А сьогодні, поки ми з Veronika Kustenko та Olga Kustenko обговорювали, як швидко зібрати необхідні кошти, ясена майже повністю підготували до лікування. Тепер справа в сумі. Мова йде про 20-30 тисяч гривень. На барі кав’ярні First Point вже стоїть скринька для збору пожертв.

Звичайно, завжди знайдеться людина, яка скаже, що за ці гроші можна спилити ясен та посадити кілька нових. Але обличчя міста визначають старовинні будівлі, 70-річні дерева та зелені парки, у яких гралися та зростали наші власні батьки. І наше до таких речей ставлення.

Уся інформація буде викладатися на сторінці First Point. Тож ця історія тільки починається. І я вірю, що вона зробить нас усіх кращими

UPD: До речі, тепер у ясена є власне ім'я. І звати його Арістарх 🙂

#АрістархНаПодолі



Немає коментарів:

Дописати коментар