середу, 20 травня 2020 р.

Станьте голосом заручників Кремля

Ми потроху виходимо із карантину, натомість Росія впевнено увірвалася у трійку лідерів за кількістю хворих на коронавірус. У цю статистику включений окупований Крим, сором’язливо “забутий” окупований Донбас, але, вочевидь, ситуація там не краща.

В особливій небезпеці знаходяться тисячі незаконно ув’язнених українців в Росії та на окупованих нею територіях. Їх утримують в антисанітарних умовах, в переповнених камерах, без медичної допомоги, без можливості просто помити руки. У Донецькому СІЗО на 10 посту люди місяцями сидять у підвалі без доступу денного світла, де по підлозі бігають щури і тече каналізація. 
Прямо зараз учасники глобальної акції #PrisonersVoice (попередня назва #SaveOlegSentsov) проводять адвокаційну роботу в ООН, ОБСЄ, ЄС, Раді Європи та урядах різних країн. Але міжнародні “двигуни” не запрацюють без додаткової енергії. Ми маємо їх переконати, що активного включення у справу звільнення заручників Кремля прямо зараз вимагають десятки тисяч людей. 
Саме тому ми створили онлайн-петицію українською, російською та англійською мовами.
У тюрмі людина не може захистити себе сама. Ми закликаємо вас доєднатися до глобальної акції #PrisonersVoice та стати голосом заручників Кремля!

Що ви можете зробити:
  • підписати петицію будь-якою мовою (не забудьте поставити галочку “залишатися в курсі новин кампанії”)
  • переслати цей пост своїм друзям, родичам і близьким
  • закликати підписати петицію та дати посилання у соціальних мережах
  • стати волонтером кампанії та для цього заповнити гугл-форму  https://cutt.ly/hyQkkBM
Чи зверне світ увагу під час глобальної пандемії на проблему заручників Кремля, якщо цю петицію підпишуть сотні людей? Очевидно, що ні. А якщо десятки тисяч? Досвід Сенцова, Бекірова, Балуха та Асєєва доводить, що так. Чи здатні ми на це? Як і раніше - тільки спільними зусиллями!
--

Олександра Матвійчук
координаторка глобальної акції #PrisonersVoice

Немає коментарів:

Дописати коментар