неділю, 23 травня 2021 р.

Про злочини проти людяності

18 травня трагічна річниця масової депортації кримських татар. Етнічну чистку півострова було проведено за наказом Сталіна. Від нелюдських умов перевезення та злиднів перших років загинуло більше 46% депортованих. А вже в липні 1944 року у їхні порожні будинки заселили 51 тисячу людей, переважно росіян.
Примусова депортація корінного народу є злочином проти людяності, який не має терміну давності. У незалежній Україні годилося б провести історичний суд, який би назвав речі своїми іменами. Прокуратура АР Крим давно підготувала для цього стоси матеріалів. Але в Кримінальному Кодексі досі нема відповідальності за злочини проти людяності.
Цю ситуацію покликаний вирішити законопроект 2689, який сьогодні винесений на позачергове засідання парламенту. Але він так далеко в порядку денному, що до його розгляду знову не дійдуть. От не вистачає народним обранцям відчуття історичності моменту та поваги до чужого болю.
Пройшло 76 років, а історія в Криму повторюється. Уже за наказом Путіна відбувається гібридна депортація кримських татар. Кремль взяв курс на витіснення найбільш активної частини населення та його заміщення громадянами РФ із різних регіонів шляхом керованої міграції. Для цього на півострові розгорнулася масштабна система політичних переслідувань.
І це фото до посту є чіткою ілюстрацію того, що непокаране зло вертається.

Немає коментарів:

Дописати коментар