суботу, 5 липня 2014 р.

355-та Річниця Конотопської Битви


В Сумській області 29 червня 2014 року відбувся Всеукраїнський патріотичний фестиваль "Конотопська битва 2014". Зазначимо, що на фест приїхало багато учасників-патріотів з
різних куточків України – Сходу та Заходу, Півночі та Півдня, "щоб довести, цілісність нашої країни та відновити історичну пам’ять на визначні та переможні битви своїх предків". Серед учасників був і голова СОУ капітан 1 рангу Євген Лупаков, Тарас Компаніченко з гуртом «Козацька Хорея», гурти «Рутенія», «Кому Вниз», «Бурдон» і багато інших, музикантів громадських та політичних діячів.


Дійство відбувалось за сприяння ВО «Свобода». Серед багатьох інформаційних партнерів проведення свята ГО «Майдан Моніторинг». Кобзарі та лірники з усієї України виступали як під відкритим небом у Шаповалівці так і на головній сцені і в Соборі Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП міста Конотопа .

"У рамках програми цього Всеукраїнського патріотичного фестивалю, усі бажаючі змогли відвідати музей "Конотопської битви"; поле бою, де козаки на чолі з Іваном Виговським здобули перемогу 355 років тому над військом Московського царя; взяти участь у "Козак-квесті", та поспівати героїчних пісень біля ватри. Протягом усього дійства присутніх годували смачним козацьким кулішем".

 На головній площі міста Конотопу відбулася виставка-ярмарок народних майстрів для гостей та жителів міста. Окрім того, для всіх, хто не зміг долучитись до події, транслювали прямі ефіри з концерту на офіційному сайті "Конотопської битви 2014".

 Організатори свята зазначили, що територія фестивалю була вільна від алкоголю та тютюнопаління.
Нагадаємо, між селами Шаповалівкою та Соснівкою 28 червня 1659 року відбулася знаменита Конотопська битва війська гетьмана Івана Виговського з царськими військами під командуванням князя Олексія Трубецького. Збройне протистояння закінчилося повною перемогою українців над московським військом.

Ігор Крочак (фото автора).

Немає коментарів:

Дописати коментар