четвер, 10 липня 2014 р.

CyberCamp від Інтерньюз-Україна

CyberCamp від Інтерньюз-Україна, 23 липня 2014. Шукаємо відповіді на кібер-загрози та інформаційні виклики

Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» запрошує журналістів і редакторів з Києва та інших міст України взяти участь в одноденному баркемпі з кібер-безпеки CyberCamp. Захід відбудеться в Києві 23 липня 2014 року (середа), з 10.00 до 18.00.


Ще два роки тому уявлення багатьох українських журналістів про кібер-безпеку були здебільшого інтуїтивними - в журналістському середовищі зрідка піднімалися питання захисту персональних даних в онлайні, мало говорили про  попередження ризиків кібер-атак на сайти чи безпечний серфінг в Інтернеті. І хоча досвідченим користувачам вдається уникати більшості ризиків, питання інформаційної безпеки постає на інституційному рівні - в редакторських колективах та серед органів влади.

Баркемп має на меті ознайомити учасників з практичними порадами щодо безпеки в Інтернеті, обмінятися власним досвідом та подискутувати щодо викликів, які постали в роботі українських журналістів впродовж останнього року.

До участі в баркемпі запрошуються усі охочі зокрема учасники дводенного тренінгу з кібер-безпеки, який Інтерньюз-Україна провела в червні цього року.

Баркемп також дозволить учасникам:
-          засвоїти правила безпеки в соцмережах та Інтернеті;
-          дізнатися про інструменти безпеки та мобільні додатки під час конфліктних ситуацій;
-          познайомитися з колегами, які переймаються питаннями кібер-безпеки журналістів.

Формат заходу передбачає поєднання виступів запрошених спікерів, а також учасників з їх досвідом реагування на інформаційні та кібер-виклики.

Запрошені доповідачі:

Ольга Падірякова, тренер з питань кібер-безпеки, завідувач відділу регіональних новин УНІАН.
Дмитро Снопченко, експерт з інформаційної безпеки.
Олександр Рибак, інженер з інформаційної безпеки, автор проектів Swiss Knife та CityTransport.
Віталій Мороз, керівник програм нових медіа МГО «Інтерньюз-Україна.
Микола Костинян, медіа-тренер МГО «Інтерньюз-Україна», блогер, раніше редактор в Watcher.com.ua та «Буковина online» (Чернівці).

Вичерпний список доповідачів учасники отримають після відбору.

Умови участі:
Баркемп є безкоштовним. Для участі потрібно заповнити онлайн-заявку (http://bit.ly/one-day-cybercamp)  до 16 липня, 18.00. Підтвердження участі відібрані учасники отримають 18 липня до 20.00.  

Організатори забезпечують учасників кава-паузами та обідами. 10-ти відібраним аплікантам з регіонів відшкодовуються витрати на проїзд.  

Контакти: Юлія Бабко, координатор програм нових медіа МГО «Інтерньюз-Україна», jbabko(at)internews.ua, 063 710 13 96

Довідка:
МГО «Інтерньюз-Україна» - одна з найбільших громадських організацій, що працює в сфері медіа та комунікацій в Україні з 1996 р. Місія організації полягає в утвердженні європейських цінностей в Україні через становлення успішних медіа. Веб-сайт: http://internews.ua/. Facebook: https://www.facebook.com/internewsukraine


Тренінг проводиться МГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «У-Медіа» міжнародної організації Інтерньюз за фінансової підтримки АМР США.

Немає коментарів:

Дописати коментар