середу, 20 квітня 2016 р.

Переломна точка в розвитку сільських територій

«Три роки поспіль Україна збирає більше 60 млн тонн зерна, в 2015-2016 році на експорт піде 35 млн тонн зернових. Це все досягнення українського села, людей, які там працюють. Тому я переконаний, що точка зростання української економіки знаходиться в розвитку сільських територій», - зазначив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час свого виступу на конференції «Розвиток сільських територій в умовах децентралізації: стан, можливості та ризики».

«В умовах зміни системи управління є можливість суттєвого покращення якості життя українців. Це не тільки передача фінансів і повноважень, це зовсім інший підхід в управлінні територіями та прийнятті рішень. Реформа децентралізації дозволить громадам впливати на процес, змінювати якість свого життя», - додав Віце-прем’єр.
Геннадій Зубко уточнив, що передаючи на місця повноваження і кошти, держава фактично дає людям потужний інструмент для розвитку. І сільські території відіграють в цьому процесі ключову роль. Адже чим більше територій громада об'єднає навколо себе, тим більшу фінансову підтримку отримає від держави. Відновлення української економіки має розпочатися саме з цих 169 громад, які вже взяли на себе відповідальність і рухаються вперед. Їх результати та досягнення в цьому році повинні стати прикладом для інших прискорити процес об’єднання.
Геннадій Зубко також наголосив, що сьогодні в порядку денному Верховної Ради стоїть законопроект №4355 про передачу повноважень громадам розпоряджатися землями державного значення за межами населених пунктів. «Це дуже важливий інструмент для того, щоб розвивати території, залучати інвестиції і можливість громади управляти цим процесом на своїй землі», - підсумував він.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра 

Немає коментарів:

Дописати коментар