пʼятницю, 8 квітня 2016 р.

Центр адміністративних послуг відкриється у Шумську


Грант у розмірі 20 тисяч доларів виборола Шумська об’єднана територіальна громада, взявши участь у Проекті Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ». Про особливості реалізації пілотного мікропроекту щодо створення центру надання адміністративних послуг під час семінару у Кременці розповів координатор Тернопільського обласного ресурсного центру Ігор Стефанів. 


Про суть проекту вже писали тернопільські видання. Зокрема Марія Нестерук із порталу http://beztaby.te.ua/ пише:" Вже найближчим часом у райцентрі Шумськ буде створений надсучасний Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП — прим. авт.). Очікується, що новостворений ЦНАП слугуватиме взірцем для інших громад й демонструватиме високий рівень якості надання адміністративних послуг.

«Новий ЦНАП сучасного європейського дизайну ми створюватимемо на базі фойє колишнього кінотеатру «Мир», — повідомив заступник Шумського міського голови Ярослав Бойко. — У конкурсному відборі перемогу отримав саме наш ескізний проект. На даний момент триває розробка вже робочого проекту, на основі якого здійснюватиметься перепланування й реконструкція приміщення. По завершенню його оцінюватиме державний експерт. На наступному етапі — зовнішні та внутрішні ремонтні роботи, забезпечення меблями й усіма іншими необхідними матеріально-технічними засобами. А також програмне забезпечення, і навіть консультації щодо впорядкування організаційних документів й навчання персоналу. Шумський Центр надання адміністративних послуг офіційно буде відкритий орієнтовно до 1 липня цього року».

Згідно вимог Проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН, кошти на облаштування ЦНАПу виділятимуться на умовах співфінансування — 80% від суми повинна надати ЄС/ПРООН, а решта 20% — місцеві бюджети. «Проте зараз ще рано говорити про кінцеву суму, необхідну для створення ЦНАПу, — зазначає Ярослав Бойко. — Не виключено, що місцевий бюджет співфінансуватиме даний проект на всі 50%».

 Нагадаємо, ЦНАП надаватиме найбільш затребувані адміністративні послуги, інформація щодо них розміщуватиметься вчасно, у повному обсязі й буде доступною для кожного. Відтак зникне потреба звертатися до місцевих органів центральних органів виконавчої влади, без вистоювання довгих черг у кабінети посадовців. Не потрібно буде їхати до обласного центру. Громадяни зможуть на місці отримати якісні послуги й інформацію з гідним рівнем обслуговування, що дозволить зекономити час та гроші.

До слова, за інформацією офіційного сайту Мінрегіону, загалом на участь у вказаному конкурсі подали заявки 103 громади. 5 січня поточного року відбувся перший етап конкурсного відбору, який пройшли 28 об’єднаних територіальних громад. Конкурсна комісія оцінювала заявки за наступними показниками: чітке бачення запланованого проекту ЦНАП, зручне приміщення, якісне подання заявки. Відтак у фіналі для участі у даному проекті з усієї України відібрали лише дві громади — Шумську Тернопільської області та Миляцьку Рівненської області."

Марія Нестерук

Немає коментарів:

Дописати коментар