вівторок, 11 березня 2014 р.

"Доба Шевченка" - святкування 200-річчя Кобзаря

9 березня у м. Тернополі відбулося святкування з нагоди 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка
«Раз добром нагріте серце – вік не прохолоне»
Т.Г.Шевченко

9 березня 2014р. у м. Тернополі пластуни провели захід з нагоди 200-річчя з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Акцію відвідали жителі та гості «файного міста».

Розпочалось святкування з інтелектуального змагання, присвяченого Кобзареві. Участь у ньому взяли 7 пластових куренів та 2 навчальні заклади Тернополя. Переможцем стала команда I-ї гімназії ім. Івана Франка.
Опісля пластуни долучились до міжнародної акції вшанування українського генія Тараса Шевченка. Біля памятника поету провели спільну молитву, після чого разом співали «Заповіт».
Не залишили без уваги і діток. Для них презентували книгу «Дитячий Кобзар» «Видавництва Старого Лева», яку вони мали змогу придбати.
На 2 поверсі Народного Дому гостей чекала виставка робіт пластового юнацтва, що включала в себе близько двадцяти малюнків. Також присутні мали змогу разом намалювати картину. До кінця дня коридор прикрашали три нові полотна.
Пісні, інсценізації, відеоматеріали про Кобзаря, хореографічні постановки – це та багато іншого підготували для гостей пластуни.
Завершилось все виставою з репертуару Тернопільського Драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка «Ну що б, здавалося, слова» за участі А. Шараскіна та
О. Папуші.

Тарас Шевченко - видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар