четвер, 13 березня 2014 р.

Самооборона про формування місцевої влади

Заява Самооборони Майдану Тернопільщини
щодо формування нової місцевої влади

На Тернопільщині розпочався процес формування місцевої влади. Після призначення голови облдержадміністрації були оголошені кандидатури на посади заступників голови, розглядаються кандидатури керівників управлінь та інші важливі пости.
Ні для кого уже не є таємницею той факт, що посади в області діляться за партійними квотами. До того ж жодна із кандидатур не була узгоджена із громадськістю та представниками організацій, які активно брали участь у подіях на Майдані. В результаті чого до влади можуть прийти люди, що не відповідають цінностям, сформованим на Майдані.

Зокрема такою кандидатурою є нещодавно проголошений претендент на посаду заступника голови ТОДА з гуманітарних питань – Левчук Ростислав.
Самооборона Майдану спільно із Правим Сектором висловили недовіру цій особі, оскільки вона скомпрометувала себе. Зокрема, під час розгортання резонансної справи халатності лікарів, що спричинила смерть Марії Деркач, Левчук був начальником управління охорони здоров’я та медзабезпечення Тернопільської міської ради, жодних ефективних дій щодо вирішення даної проблеми ним не було здійснено. За останні кілька років Левчук змінював свої політичні вподобання від членства в Соціалістичній партії та Фронті змін до свободівської команди діючого мера. Крім того його донька Ольга Левчук була членом обласного тервиборчкому від Комуністичної партії, зять Андрій Ладика на виборах до міськради був працівником штабу Партії регіонів, балотувався від регіоналів по мажоритарному округу №18.
11 березня Самооборона Майдану Тернопільщини та Правий Сектор провели спільну акцію біля стін ТОДА. Об’єднання вимагали не призначати Левчука Ростислава на посаду заступника голови облдержадміністрації з гуманітарних питань. Комендант Самооборони Тернопільщини Іван Ковалик висунув вимогу, в якій дав голові ОДА Олегу Сиротюку добу на те, щоб відповідне рішення було прийнятим.
Самооборона Майдану Тернопільщини і надалі здійснюватиме контроль за кандидатурами на посади в органах влади з метою не допустити недостойних, не затверджених громадою до управління областю. Самооборона Майдану продовжує відстоювати цінності, проголошені Майданом, та має своїм обов'язком стояти на сторожі формування нової держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар