четвер, 10 квітня 2014 р.

Зберегти МШЕД

10 квітня відбулася акція працівників комунального підприємства МШЕД та громади міста у зв’язку з проведенням тендеру на утримання доріг та об’єктів благоустрою міста. До акції долучилась Самооборона Майдану Тернопільщини та висунула вимоги до тендерної комісії та міського керівництва щодо ситуації, яка склалася.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міськради проводить тендер на утримання доріг та об’єктів благоустрою міста. На цей конкурс знову подалося луцьке підприємство ТОВ «Тернопіль Комунал Сервіс», яке виграло аналогічний тендер минулого року, обійшовши  Комунальне підприємство «Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця» (МШЕД). Підприємство виграло конкурс в 2013 році, незважаючи на те, що в його розпорядженні було лише кілька працівників та одиниць необхідної  техніки. Тому частину робіт виконували саме комунальники МШЕДу, яких переможець тендеру взяв на субпідряд.
За останній рік луцьке підприємство та міська рада заборгували МШЕДУ значну суму.  Таким чином комунальне підприємство фактично доведене до банкротства діями місцевої влади, і тому за законодавством не зможе брати участі у цьогорічному тендері.
В зв’язку з цим 10 квітня до голови тендерної комісії – Начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міськради Олесіва Миколи Федоровича – прийшли працівники МШЕДу та громада міста.
Під контроль дії тендерної комісії взяла обласна Самооборона Майдану. Комендант Самооборони Майдану Тернопільщини Іван Ковалик заявив:
«Обслуговувати благоустрій нашого міста мають тернопільські підприємства, на яких працюють тернополяни. Сьогодні ми бачимо протилежне: комунальне  підприємство МШЕД фактично знищене, частина його працівників мусить йти працювати до луцького «Тернопіль Комунал Сервісу», а інші взагалі втрачають робоче місце. Більше того в зв’язку з банкротсвом МШЕДу майно та територія підприємства перейде у розпорядження того ж луцького «ТКС», а податки з діяльності структури надходитимуть не до Тернопільського, а до Луцького бюджету. Ми звертаємось до міської влади з вимогою прийняти міри та не допустити знищення згаданого комунального підприємства, адже саме з їх вини воно може повністю збанкрутувати.
Сьогодні громада відстоює те, щоб тендери проходили справедливо, а не перетворювались на поділ великого «пирога», в результаті якого страждає не лише благоустрій міста, а й прості люди – працівники комунальних підприємств».

Немає коментарів:

Дописати коментар