понеділок, 21 квітня 2014 р.

Ініціатива «Відкритий бюджет»

Міжнародна організація Інтерньюз Нетворк та Програма розвитку ООН в Україні спільно реалізують проект «Ініціатива “Відкритий бюджет”», що триватиме упродовж січня-червня 2014 року.
Загальна інформація
Місцеві бюджети та інформація про державні закупівлі на місцевому рівні залишаються здебільшого у друкованому форматі. У тих випадках, коли інформація є публічною та «цифровою», її буває складно віднайти та розпізнати у загальному масиві, що міститься на веб-сайтах органів місцевого самоврядування. Як результат, громадяни не можуть знайти інформацію про місцеві бюджети та не мають змоги впливати на їх формування.
Перебіг проекту

У місті Івано-Франківськ  відбудеться дводенний інтерактивний захід, який об’єднає представників муніципалітету, громадських активістів, IT-експертів та журналістів для обговорення процесів формування місцевих бюджетів та напрацювання технічних рішень, що дозволять місту більш ефективно представити бюджетні дані та передбачать можливість зворотного зв’язку з містянами стосовно бюджету, що формується. Процес напрацювання первинних рішень (прототипів) буде підтриманий експертами з метою розробки кінцевих он-лайн інструментів.

Немає коментарів:

Дописати коментар