суботу, 12 квітня 2014 р.

Не допустимо люстрації по «Магдичу»

Читач написав на сайт: Як стало відомо з певних джерел, голова Тернопільського міськрайонного суду- Магдич О. Г. в кулуарах таємно обговорює зі своїми ставленниками можливість призначення своєї кандидатури, або призначення своєї довіреної людини на голову та заступників вищезазначеного суду! Судді зацікавленні, щоб не було нових змін в судовій системі м. Тернополя та Тернопільської області ?! Прохання до всіх журналістів, громадських активістів, свідомих тернополян, прийти в понеділок, 14 квітня, за адресою вул. Котляревського, 34 для запобігання таємного кулуарного призначення головою та заступниками Тернопільського міськрайонного суду колишнього голову Магдича або його ставлеників ! Просимо голів Тернопільського міськрайонного суду та суддів Тернопільської області надати інформацію, коли (годину, дату), буде відбуватися люстрація суддів, зустріч з громадою, громадські слухання і оголосити в ЗМІ та донести до громади !

           7 квітня  був зірваний активістами з'їзд суддів у м. Києві. До Кловського палацу (по вулиці Пилипа Орлика, 8)  зранку прийшло кілька сотень людей, які заявляли, що постраждали від корупційної системи правосуддя і вимагали люстрації.
      Голову Вищої ради юстиції Олександра Лавриновича виштовхали з Верховного суду під скандування "Ганьба!”.  Гнати тих продажних суддів - проституток треба в три шиї! Прогнивша судова система! Ні краплі совісті! Ні краплі покаяння у них не має ! Пролюструвати яке майно у суддів, яке майно на їх родичах! І конфіскувати, а вилучені гроші віддати у бюджет України!   (відео)
           А 8 квітня Верховна Рада України прийняла закон № 1188-VII " Про відновлення довіри до судової системи влади в Україні ".
    Цей закон, на думку авторів, дозволить відновити довіру до судової влади в Україні, здійснити справжню, а не формальну люстрацію суддівського корпусу, запобігши проявам корупції в системі судової влади. 
      Закон передбачає перевірку суддів загальної юрисдикції, яка проводиться протягом одного року з моменту формування складу тимчасової спеціальної комісії.
      З дня набрання чинності цим законом вважаються такими, що звільнені з адміністративних посад, голови вищих спеціалізованих судів, їх заступники, голови апеляційних судів, їх заступники, голови місцевих судів та їх заступники, а також секретарі судових палат вищих спеціалізованих судів, їх заступники та секретарі.
    Тобто, голови суддів, їх заступники автоматично склали з себе повноваження!
    Голова люстраційного комітету України Єгор Соболєв написав у своєму блозі :
 « У вівторок ці сутенери були звільнені законом. Від голови Вищої Ради юстиції до заступника голови будь-якого районного суду. Одночасно закон надав право обирати нових керівників виключно простим суддям без посад.

   І тепер ми отримуємо повідомлення, що сутенери вимагають від цих суддів негайно зібратися і проголосувати за них же!
    Сутенери в мантіях, ви не бачили Майдан? Ви не розумієте, що будуть робити громадяни, яких ви знову спробуєте ошукати?!
     Звертаюся до голови Ради суддів Василя Онопенка та до міністра юстиції Павла Петренка з проханням організувати прозорий і чесний вибір нових голів судів.
    Ніяких виборів поспіхом! Закон надає суддям право таємно проголосувати за нових керівників. Але всі кандидати заздалегідь мають бути названі суспільству. Експерти, журналісти, самі судді повинні отримати можливість їх обговорити.
    Велике прохання до суддів. Не дозволяйте далі поводитися з вами як з рабами! Зараз у вас є всі можливості зробити вашу професію справді незалежною і гідною високого завдання правосуддя.
 Щоб закласти традицію прозорого обрання, ми з Тетяною Чорновол оголошуємо відкритий конкурс з підбору кандидатів в тимчасову спеціальну комісію, яка перевірятиме суддів.
 Ще раз – створити правосуддя – завдання всієї країни!»
     Як стало відомо, із деяких джерел, голова Тернопільського міськрайонного суду - Магдич О. Г. в кулуарах таємно обговорює зі своїми ставленниками зокрема В.Братусюком можливість призначення своєї  кандидатури, або призначення своєї довіреної людини на голову та заступників вищезазначеного суду!  Судді зацікавленні, щоб не було нових змін в судовій системі м. Тернополя та Тернопільської області ?!
     Якщо у Вас є факти зловживань чи порушень присяги суддями, хабарництва, винесення  незаконних рішень просимо звертатися доголови люстраційний комітет України - Єгора Соболєва  та до урядового уповноваженого  з питань антикорупційної політики Тетяни Чорновол.
     Тому важливо заповнити люстраційний список, де зібрати усі такі випадки та контактні дані. Запрошую більш активно залучатися до цієї приємної справи
    Потім зробимо типову заяву та будемо допомагати у її подачі.
     Звертаю увагу, що до заяв треба буде долучати копії судових рішень (як на мене це зайве, але таке передбачено законом). Тому у кого немає копій рішень (1 і 2 інстанцій) - постарайтесь їх отримати.
         Також є прогрес по створенню ТСК у ВР. http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=49905
          Куди  поскаржитись на корупцію:
 0-800-507-001 — гаряча лінія Генеральної прокуратури України щодо порушення прав фізичних осіб- підприємців та господарюючих суб’єктів;
 0-800-501-482 — гаряча лінія СБУ щодо особливо-небезпечних злочинів проти держави;
 0-800-507-309 — урядова телефонна гаряча лінія;
(044) 256-11-10 — приймальня МВС України;
(044) 256-00-31 — пряма телефонна лінія національного агентства з питань державної служби (якщо вам відомі випадки корупції серед державних службовців);

      Поступила  інформація, що в понеділок -14.04.2014р. колишній голова Тернопільського міськрайонного суду планує  таємно зібратися з суддями і обрати себе або когось зі своїх прихильників головою та заступниками суду.
        Прохання до всіх журналістів, громадських активістів, свідомих тернополян, прийти  в понеділок, 14 квітня, за адресою вул. Котляревського, 34  для запобігання таємного кулуарного призначення  головою  та заступниками Тернопільського міськрайонного суду колишнього голову  Магдича О. Г. або його ставлеників !
      Просимо голів Тернопільського міськрайонного суду та суддів Тернопільської області надати інформацію, коли (годину, дату) буде відбуватися люстрація суддів, зустріч з громадою, громадські слухання  і  оголосити в ЗМІ та донести до громади !

                              громадський активіст та журналіст  Аліса Пасько

Немає коментарів:

Дописати коментар